Fordítottunk, de a Mezőkövesd a ráadásban kicsikart egy pontot a Szuszában

Az Újpest FC 2-2-es döntetlent játszott a Mezőkövesd ellen az OTP Bank Liga 25. fordulójában.

WEB mez

Talán váratlan Mezőkövesd-nyomással indult a találkozó, az első néhány percben kissé álmosan játszottunk, de szép lassan teljesen átvettük az irányítást. Ahogy az várható volt, a vendégek saját térfelükön védekeztek, mi pedig gyors labdajáratással és átlövésekkel próbáltuk megbontani a falat.

Ambrose és Mörschel többször is próbálkoztak a tizenhatoson kívülről, de rendre a kapus kezében kötött ki a labda. A legnagyobb gólszerzési lehetőségünk Tamás beadásából Mörschel fejesével alakult ki, de ekkor is Piscitelli ölébe hullott a labda. Az első játékrészben így nem született gól.

A szünet után öt perccel a kövesdiek egyből kihasználtak egy védelmi megingást, Drazic egyedül vitte végig a térfelünkön a labdát, majd néhány csel után visszagurított Csekének, aki a kapuba bombázott. Ahogy fogyott az idő egyre több beadással próbálkoztunk, a 74. percben Sasere kis híján egyenlített is, de közeli kísérletét Piscitelli bravúrral védte.

A 83. percben Keita indította tökéletesen a csereként beállt Csobothot, aki megtolta a labdát, Kojnok pedig elkaszálta támadónkat, így járt a jogos büntetőt. A labda mögé Ljujic állt, és higgadtan a jobb alsóba lőtt, így hosszú sérülése után először volt eredményes a szerb. Egy perccel később már a vezetést is megszereztük, Simon Krisztián tökéletesen kanyarintott középre, a labdára Csoboth érkezett, és a kapuba fejelte azt.

Sajnos azonban nem tudtuk kihúzni a mérkőzés végéig, a 91. percben egy szöglet utáni kipattanót Karnitski lőtt a kapunkba, így 2-2-vel zárult a találkozó.

OTP BANK LIGA, 25. FORDULÓ

Újpest FC - Mezőkövesd 2-2

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.