Gálával harcoltuk ki a jövő évi NB I-es tagságunkat

Az Újpest FC kiütéses, 7-0-ás győzelmet aratott a DVTK felett az OTP Bank Liga 31. fordulóban.

WEB

Mivel a Kisvárda vereséget szenvedett szombat délután a Puskás otthonában, nekünk egy pont is elég lett volna a bennmaradáshoz. A mieink azonban nem bízták a véletlenre, rögtön a 6. percben gólt szereztek, méghozzá Radosevic bólintásával.

Négy perccel később már 2-0 állt az eredményjelzőn, egy oldalsó szabadrúgásból Keita szerezte meg első újpesti találatát. A 30. percben jött a harmadik találat is, Edomwonyi kezezése miatt büntetőhöz jutottunk, melyet Mörschel magabiztosan értékesített. A 3-0 tudatában sem álltak le a mieink, a szünet előtt Ljujic tekert gyönyörűen ballal a hosszú felsőbe, megszerezve egyszer a 10. idei találatát.

A fordulást követően sem álltunk le, az 59. percben Csoboth kapott egy kiugratást, majd néhány befelé tolást követően okosan a hosszú alsóba passzolt. Két perccel később ismét szélső támadónk lódult meg ugyanabból a pozícióból, és ezúttal a rövidbe bombázott.

A hajrára is maradt még lila találat, Mörschel lövését Ambrose elé ütötte a kapus, nigériai támadónk pedig a hálóba fejelt a kipattanót. Az utolsó 20 percet már különösebb erőlködés nélkül hoztuk le, így egy 7-0-s sikerrel kiharcoltuk a bennmaradást.

OTP BANK LIGA, 31. FORDULÓ

Újpest FC - DVTK 7-0

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.