Geiger Bálint góljával húzta be a három pontot NB III-as csapatunk

Geiger Bálint góljával húzta be a három pontot NB III-as csapatunk

Az Újpest FC II. 1–0-ás sikert aratott Tiszafüreden az NB III 5. fordulójában.

A felnőtt együttesből Hámori Tamás, Geiger Bálint, Varga Balázs és Ognjen Radosevic is visszajátszottak a hétközi Facultas-Tiszafüredi VSE elleni bajnokira. A 39. percben Varga Balázs ugratta ki a szélen Szűcs Áront, aki a második hullámban érkező Geigernek centerezett, középpályásunk pedig higgadtan a hosszú alsóba lőtt. Mint kiderült, ez nemcsak a vezető, hanem a győzelmet jelentő találat is volt egyben.

Mundi Viktor az alábbi szavakkal értékelte a találkozót:

„Az első félidőben azonnal magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, több szép támadást vezettük, melyekből helyzeteket alakítottunk ki. A szünet előtt egy ilyen lehetőséget sikerült gólra váltanunk, így előnnyel vonultunk a félidőre. A második játékrész sajnos nem úgy alakult, ahogy terveztük, a védekezésünk ugyan rendben volt, hiszen az ellenfélnek lövése is alig akadt, a támadójátékunk viszont elmaradt a várttól. Végül maradt a minimális különbség, de összességében megérdemeltük a győzelmet.”

A győztes gólt szerző Geiger Bálint is hasonlóan látta a találkozót.

„A meccset egy eltervezett taktikával kezdtük, ám ez sajnos nem működött, ezért váltanunk kellett. A váltás után úgy érzem, hogy a csapat dominált, kezünkben volt a meccs, de a helyzeteket nem tudtuk kellőképpen kihasználni. Szerintem az első felidőben eldönthettük volna a mérkőzést, de a szünetre „csak” egygólos vezetéssel mentünk. A második játékrészben kicsit visszaálltunk, a Tiszafüred ránk jött, ez megnehezítette a dolgunkat, de szerencsere a csapat egyben maradt, a védekezésünk kompakt volt, így meg tudtuk őrizni az előnyünket. Örülök, hogy el tudtuk hozni a három pontot, és hogy én tudtam eldönteni a mérkőzést.”

NB III Észak-Keleti csoport 5. forduló

Facultas-Tiszafüredi VSE–Újpest FC 0–1

Gólszerző: Geiger Bálint (39.)

Újpest FC II: Hámori – Horváth B. – Horváth D. – Kovács D. - Geiger (Mucsányi Miron, 76.) - Szűcs – Radosevic – Varga B. (Árki, 76.) – Simon - Müller (Tóth, 54.) – Dékei (Horváth K., 86.). Vezetőedző: Mundi Viktor

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.