Georgios Antzoulas: Egyetlen egészként kell működnünk, nem pedig 11 játékosként

Georgios Antzoulas: Egyetlen egészként kell működnünk, nem pedig 11 játékosként

Görög hátvédünk, Georgios Antzoulas beszélt arról, hogy miben kell javulnunk, elmondta, hogy milyen egyéni edzéseket végez, és hogy megszokta-e a budapesti életet.

Hogy érzed, sikerült magunk mögött hagynunk az MTK elleni vereséget, és tanulni a hibáinkból?

Minden mérkőzésen túl kell tennünk magunkat, akár veszítünk, akár győzünk. Mindig a következő feladatra kell összpontosítani. Ebben a bajnokságban nincsenek könnyű meccsek, ez is nehéz volt. Azt adtuk az MTK-nak, amire nekik szükségük volt, elkerülhető gólokat, kihagyott helyzeteket. Tanulnunk a hibákból, és elől-hátul sokkal jobban kell koncentrálnunk.

Mit mondott Nebojsa Vignjevic a találkozó után?

Nagyjából ezeket, amiket én is az imént. Mindegyikünk nagyon csalódott volt a mérkőzést követően, de ő is úgy véli, hogy fel kell emelnünk a fejünket, a futballban előfordulnak az ilyen rosszabb meccsek is. Kijavítjuk, amiket elrontottunk, hinnünk kell magunkban, illetve abban, amit elkezdtünk, és amiért hétről hétre dolgozunk.

685A5989

Januárban érkeztél hozzánk, hamar alapemberré váltál, így a védelem tengelyében talán más szemszögből látod a helyzetet. Rengeteg gólt kapunk idén, ennek szerinted mi lehet az oka?

Valóban sok gólt kapunk, ez nekem védőként különösen fájó. Előfordul, hogy porszem kerül a gépezetbe, azt viszont nem gondolom, hogy ez az összeállításon és a hiányzókon múlna. Csapat vagyunk, egész héten együtt dolgozunk, mindenki ugyanazokat a gyakorlatokat végzi, posztonként ugyanazokat a taktikai utasításokat kapjuk. Azt kell elérnünk, hogy egyetlen egészként működjünk, ne pedig 11 különböző játékosként. Amint ez megvan, és egységesek vagyunk, illetve tartjuk magunkat a megbeszéltekhez, minden rendben lesz.

Van olyan, akivel kifejezetten szeretsz együtt játszani a védelemben?

Nem emelnék ki senkit, egy olyan srác vagyok, aki tényleg minden csapattársával együtt tud működni. Ha csak belső védő posztra szűkítjük, akkor Tim Hall egy elég tapasztalt futballista, így nem nehéz vele együtt játszani. Fehér Csanád pedig hiába nagyon fiatal, már most NB I-es szinten játszik, neki is örülök, amikor lehetőséget kap.

puskas ujpest23 24 178

Talán annak is köszönhető, hogy alapember lettél, hogy elég sok hosszú indítással találod meg a szélsőinket. Ez Nebojsa Vignjevic kérése, vagy a te döntésed szokott lenni?

Van egy bizonyos taktikánk, amelyhez mindig mindenki próbál egy kis extrát tenni. Én ezekkel a hosszú labdákkal igyekszem segíteni a támadásokat. Mindig is jól mentek ezek a passzok, de általában játékfüggő, hogy mikor alkalmazom őket. Néha át kell forgatni a másik oldalra a játékot, vagy indítani a szélsőket, máskor nincs erre szükség. Mindig az adott szituáción múlik.

Feltűnt, hogy elég sokat edzel külön is. Néha edzések előtt, máskor után maradsz a konditeremben. Mindig ilyen voltál?

Igen, szeretek odafigyelni a testemre és az egészségemre. Úgy gondolom, hogy egy játékosnak különösen törődnie kell a sérülések megelőzésével és a regenerációval. Változó, hogy milyen gyakorlatokat csinálok, általában a heti edzésmunkához igazítom. Van, hogy erősítek, máskor levezetek, nyújtok, igyekszem mindenből csinálni egy kicsit a héten.

ujpest kisvarda23 24 99

Januárban érkeztél hozzánk. Azóta sikerült teljesen megszokni Budapestet, és beilleszkedni?

Elég nyugis ember vagyok, nem szoktam nagyon nyüzsögni, így keveset járok be a belvárosba. Viszont egy tényleg gyönyörű városról beszélünk, biztonságos, remekül érzem magam és a családom is jól megvan, amikor meglátogat. Könnyű itt élni szerintem, nekem a dugóval sincs gondom, mert a központtól kijjebb lakom. A barátnőm továbbra is hol itt van, hol Görögországban, de az a terv, hogy januártól ideköltözik hozzám. Ha a csapaton belüli beilleszkedésre is értetted, akkor pedig azt kell mondjam, hogy azzal nem is volt gondom. Mindenki az angolt használja az öltözőben, bár egyre több olyan játékosunk van, akik hozzám hasonlóan beszélnek olaszul, így az is megesik, hogy úgy társalgunk.

Még csak a hét első felében járunk, de azért érdekelne, hogy mit vársz a Debrecen elleni mérkőzéstől?

Kemény út lesz, az biztos. Egy újabb nehéz mérkőzés vár ránk, viszont mindig a győzelemért játszunk, ahogy most is. A Debrecennek kiváló játékosai vannak, viszont ebből a szempontból mi sem panaszkodhatunk. Mindent ki kell adnunk magunkból, hogy jó eredményt érjünk el.

BAJUSZ ZOLTÁN

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.