„Három a magyar igazság, remélem, egyszer meglesz a ráadás is!”

Interjú Mészöly Gézával.

WEB Géza

Hétfőn derült ki, hogy nem hosszabbítja meg a Klub a lejáró szerződésed. Hogy vagy?

Kettős érzések kavarognak bennem, nyilván szomorú vagyok, hogy nem folytathatom ezt a februárban megkezdett kalandot, mely már a harmadik kinevezésem volt Újpesten – erre egyébként nagyon büszke vagyok –, de nagyon örülök, hogy megtörtént ez a pár hónap. Mindenki le akart beszélni arról, hogy elfogadjam ezt a felkérést, mert csak megégni lehet vele, de szeretem annyira az Újpestet, hogy ez nem lehetett szempont. Segíteni hívtak, ilyenkor jönni kell.

A fogadtatásod emlékezetes volt.

Elmondhatatlanul hálás vagyok azért, amit a szurkolóktól kaptam, már csak ezért megérte elvállalnom a felkérést. Most is libabőrös leszek attól, ha eszembe jut az az áradat, amit szeretetből, tiszteletből kaptam tőlük. Tényleg hihetetlen élmény, és nem tudom elégszer megköszönni azt a támogatást, ami nélkül az Újpest nem az lenne, ami. És lehet, voltak súrlódások, de a legjobb házasságban is vannak, a lényeg, a kölcsönös tisztelet azonban mindig megvolt, és remélem, ez örökre így is marad.

Mire vagy a legbüszkébb az elmúlt 3 hónapból?

Első helyen természetesen a DVTK elleni 7-0-s győzelem szerepel, hiszen történelmi sikert arattunk, aznap minden kijött belőlünk, ami a korábbi hetekben sajnos bennünk maradt. De az első győzelmünket is kiemelném, hiszen egy morálisan, erőnlétileg és lelkileg is romokban heverő öltöző fogadott, amit pár óra alatt kellett összerántani és egy teljesen új felállással kellett kifutnunk a Diósgyőr otthonában. Ebben óriási segítséget nyújtott Lengyel Patrik edzőnk is, aki tősgyökeres újpestiként, a Szuszától nem messze lakva nőtt fel, és mindent, de tényleg mindent megtett azért, hogy sikeresek legyünk. Víg Péter, aki végig csinálta a korábbi hónapokat szintén mindenben a segítségemre volt, nélküle nem sikerült volna a cél, de Andrusch József nélkül sem, aki végig azon dolgozott, hogy az összes kapusunk a lehető legjobb formában legyen. Érkezett videóelemzőnek Varga Samu, akit az egyik legtehetségesebb fiatal videóelemzőnek tartok, és szívből kívánom neki, mint minden segítőmnek, hogy óriási sikerekben legyen még része. Mindannyian kellettek ahhoz, hogy győzzünk Miskolcon, és utána sikerüljön elindulni a stabil helyezések felé. Bár voltak nyilván mélypontok, de összességében ebben a tavaszban ugyanúgy voltak emlékezetes mérkőzéseink is.

Mit hoz a jövő, mik a terveid?

Mindenképpen a futball környékén maradok, nem fogok eltávolodni, edző vagyok, ez a hivatásom. Az Újpestnek pedig bármikor, bármiben segítek, ha szólnak, ahogy eddig sem, úgy most sem fogok hezitálni, ha erről van szó. Nagyon köszönöm azt a korrektséget és támogatást, amit az Újpest FC vezetőségétől, Benczédi Balázstól és Ratatics Pétertől kaptam az elmúlt hónapokban. Tényleg látom, hogy jó kezekbe került a Klub, éjt nappallá téve dolgozik most is mindenki, hogy az elmúlt évek eredménytelensége ne történhessen meg újra, ha számítanak bármiben rám, én itt leszek.

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.