Hiába a temérdek helyzet, kikaptunk az MTK-tól

Hiába a temérdek helyzet, kikaptunk az MTK-tól

Az Újpest FC 2–0-ra kikapott hazai pályán az MTK-tól az OTP Bank Liga 7. fordulójában.

Mezőnyfölénnyel kezdtük a találkozót, és rögtön az első percekben két életveszélyes beadás is elsüvített az MTK kapuja előtt, de egyikbe se sikerült belekotornia a támadóinknak. Az első igazán nagy helyzet a vendégek előtt adódott, Németh Krisztián forgatta be Hallt, majd centikkel a rövid alsó mellé gurított.

Ezt követően Ljujic vette kezébe a karmesteri pálcát, háromszor is próbálkozott átlövéssel, de egyiket sem helyezte annyira, hogy kifogjon Demjénen. A 25. percben sajnos megint a kék-fehérek veszélyeztettek, Németh tette vissza a labdát a tizenhatoson belülről a második hullámba Bognárnak, aki egy pontos átlövéssel megszerezte a vezetést csapatának. Szünetig nem volt válaszunk, így 0-1-gyel fordultak a csapatok.

A fordulás után az 53. percben Ambrose egyenlíthetett volna, de a ziccerét Demjén hárította. Ezt követően is temérdek helyzetet dolgoztunk ki, Csoboth is mehetett a kapusra, majd leadta Ljujicnak, de nem sikerült azt sem gólra váltani. A 71. percben még nehezebbé vált a helyzetünk, Németh ugrott ki jó ütemben, majd üggyel-bajjal átgyömöszölte a labdát Banain, és a hálóba passzolt.

A hátralévő időben is sorra maradtak ki a ziccereink, Onovo és az NB I-ben debütáló Jürgens is közelről szépíthetett volna, majd Mörschel és Simon bombáját hárították vagy a védők vagy a kapus. A sok lehetőségből végül egyet sem tudtunk értékesíteni, így maradt a 0-2.

OTP BANK LIGA, 7. FORDULÓ

Újpest FC - MTK 0-2

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.