Hiába vezettünk, a Puskás Akadémia a ráadásban megszerezte a három pontot

Hiába vezettünk, a Puskás Akadémia a ráadásban megszerezte a három pontot

Az Újpest FC 2-1-es vereséget szenvedett a Puskás Akadémia ellen az OTP Bank Liga 13. fordulójában.

Már a második percben előnybe kerülhettünk volna, egy oldalsó szabadrúgást Tajti élesen tűzött kapura, de Markek szépen hárította. A Puskás Akadémia a felezőtől kezdte a védekezést, így a mieink birtokolták többet a labdát, a 15. percben pedig az első igazán nagy ziccerünket gólra is váltottuk. Kosanovic felpasszát Varga pörgette szépen Ambrose elé, aki higgadtan vitte el a labdát a kapus mellett, és az üres kapuba gurított.

Sajnos sokáig nem örülhettünk, négy perccel később jött is az egyenlítés, Plsek találta telibe a felső lécet, a labda így Favorov elé pattant, aki a rövidbe bombázott. Ezután kis híján fordíthattak volna a vendégek, Nagy Zsolt átlövését Nikolic ujjheggyel a kapufára tornázta.

Nekünk is megvoltak a lehetőségeink, előbb Csoboth lőtt laposan Simon visszagurításából, de Markek fogta a labdát, majd egy szabadrúgás utáni lecsorgót Kosanovic 11 méterről jobbal bombázott kapura, de a labda középre ment, így a hálóőr ezt is védte.

A második félidő elején rögtön megszülethetett volna a második gólunk, Csoboth és Simon játszottak össze, majd utóbbi nézte ki a hosszút, de bombája a kapufán csattant. Nem sokkal később Tajti szabadrúgása kanyarodott élesen a kapu felé, majd szintén a kapufáról pattant mellé.

Ezt követően kissé leült a mérkőzés, egyik csapat sem akart igazán kockáztatni, viszont a Puskás cseréi frissességet hoztak a vendégek támadójátékába. Colley kis híján gólt is szerzett Pauljevic eladott labdájából, de Nikolic bravúrral védte a ziccert. Amikor már úgy tűnt, hogy döntetlennel zárul a mérkőzés, a 91. percben egy szögletet követően Favorov elé csorgott a labda, majd üggyel-bajjal a vonalon túlra kotorta, így 1-2-es vereséget szenvedtünk.

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.