„Hiányoztak a szurkolóink, és szeretném megköszönni nekik a sok üzenetet és támogatást"

Vincent Onovo többek közt beszélt a több hónapos kihagyásáról, de a szurkolóknak is köszönetet nyilvánított.

CIKK V cikk copy

Hosszú idő után térhettél vissza az élvonalba. Mi járt a fejedben?

Nagyon vártam már, jó érzés volt közel négy hónap után újra pályára lépni az NB I-ben, de azért szomorú is, hogy George Ganea helyett kellett beállnom, aki még komolyabb sérülést szenvedett. Nagyon sajnálom, és remélem, hogy mielőbb felépül. Mivel korábban még sosem volt ilyen hosszú kihagyásom, kicsit nehéz volt mentálisan elviselnem az egészet. A családom viszont végig mellettem volt, és segített.

Mi volt pontosan a probléma, és hogy haladt a rehabilitációd?

Még decemberben a Kisvárda ellen kicsavarodott a térdem, viszont szerencsére nem szakadtak el a szalagok. Egész pontosan nem is tudom megmondani, mi volt a gond, az orvosok jobban el tudnák magyarázni. Volt egy törökországi edzőtáborunk ugyebár, ahova elutaztam ugyan, de pár nap után haza kellett térnem, aztán Belgiumba mentem újabb vizsgálatokra. Ilyenkor nem tudsz más tenni, csak követed az orvosok utasítását, és próbálsz minél erősebb maradni.

20240216 685A0969

Sok minden történt a klub életében, amíg sérült voltál, hullámvölgyet hullámhegy követett.

Hullámvölgyek mindenhol előfordulnak, ilyen a labdarúgás. Néha nyered a meccseket sorban, aztán egyszer csak jönnek a vereségek. A lényeg, hogy keményen eddzünk tovább, és nézzünk szembe a problémákkal. Így magunk mögött hagyhatjuk ezeket a vereségeket, és nem lesz semmi gond. Az pedig, hogy több változás is bekövetkezett a klub életében, rám nem volt hatással, én csak arra összpontosítottam, hogy mielőbb felépüljek, és újra játszhassak.

Ehhez az egyik lépcsőfok az volt, hogy az NB III-as csapatunkban próbáltál ismét formába lendülni. Milyen volt ott játszani?

Szerintem az NB III-as csapatok között remek minőséget képvisel a miénk. Akadnak tehetséges játékosaink, akikből lehet profi labdarúgó. Egyébként mérkőzésfüggő, hogy mennyire nehéz a harmadosztályban játszani. Keményebb focira van szükség, sokszor egy-egy faultgyanús szituáció után is mehet tovább a játék, és persze nincs videóbíró sem.

685A9831

Hétvégén viszont ismét az élvonalban vár ránk feladat, az MTK érkezik a Szuszába.

Igen, az előző két vereséget úgy tudjuk magunk mögött hagyni, hogy előre tekintünk, és teljes erőbedobással edzünk. Már kizárólag az MTK elleni találkozóra összpontosítunk. Ráadásul ahogy mondtad, a Szuszában játszunk, ez az otthonunk, így csak a három pontra lehet törekedni. Hiányoztak már a szurkolóink, és szeretném megköszönni nekik a sok üzenetet és támogatást. Nagyon jól esett, értékelem, hogy végig érdeklődtek irántam a sérülésem alatt.

A téli érkezőink közül még nem játszottál együtt például Aboubakar Keitával, aki eddig jó benyomást tett a szurkolókra. Te is így látod?

Mindannyian jó játékosok, habár eleinte, a rehabilitációm alatt csak a konditeremben és az öltözőben láttam őket, de mostanra már a pályán is meg tudom ezt erősíteni az edzések alapján. Keita egy multifunkcionális játékos, aki a középpályán és a védelemben is tud futballozni, egy ilyen kaliber pedig mindig jól jön.


BAJUSZ ZOLTÁN

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.