Johan Sandahl: Motivál, hogy építhetünk valami különlegeset

Klubunk új asszisztens edzője, a svéd Johan Sandahl mesélt korábbi állomáshelyeiről, feladatairól és a játékosokkal való kapcsolatáról. 

WEB 1 Johan

Segédedzőként komoly nemzetközi tapasztalattal érkezett Újpestre. Hol dolgozott az elmúlt években?

Bartosz Grzelakkal érkeztem ide a negyedik kerületbe, így a magyar bajnokságot is ismerem már. Előtte hat évig Dániában dolgoztam másodedzőként és sportigazgatóként, illetve otthon Svédországban is vezetőedzőként és asszisztensedzőként egyaránt.  

Milyen feladatokat lát el a vezetőedző mellett?

Az edzések vezénylése az egyik fő feladat, emellett pedig az elemzések tartoznak az én feladatkörömbe – az ellenfél és a saját csapaté egyaránt. Az már most egyértelmű, hogy nagyon sok munka vár ránk itt Újpesten, de szeretünk dolgozni, motivál, hogy építhetünk valami különlegeset. Ehhez a feltételek adottak, Bartosz-sal ismerjük már egymást, tudunk időnként nevetni, lazábban is venni a dolgokat, ez természetes, ha az ember minden napját együtt tölti a kollegáival. 

Nagyon fontos a stáb és a játékosok közti emberi kapcsolat is. Milyen alapértékeket vall ezen a területen?

Legfontosabb a tisztelet. Ha ez megvan, akkor a kulcs, hogy mindig világosan kommunikáljunk feléjük. Mindig figyelek, igyekszem meghallgatni a játékosokat, mert úgy hiszem, hogy csak úgy tud az ember segíteni nekik, ha először megérti a nézőpontjuk, megélésüket. 

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.