Jöhet a folytatás! Az Újpest nekivág a tavasznak

Jöhet a folytatás! Az Újpest nekivág a tavasznak

Klubunk pénteken, az MTK Budapest elleni bajnoki mérkőzéssel nyitja meg az OTP Bank Liga tavaszi szezonját, vagyis ráfordul a 2023/24-es idény második felére. Felvezetőnkben szót ejtünk a felkészülési időszakról, a téli átigazolási mozgásokról és az előttünk álló mérkőzésekről is.

Az őszi szezont pazarul kezdte, majd annál gyengébben folytatta az Újpest FC a labdarúgó NB I-ben, így 17 fordulót követően a 9. helyen állunk a bajnokságban, 21 megszerzett ponttal. A kieső zóna hat pontra van, de az esetlegesen európai kupaindulást érő negyedik pozíció is csak hétre, tehát mondhatjuk, hogy ezúttal is kifejezetten izgalmas tavasz vár ránk. 

Klubunk első ellenfele az MTK Budapest lesz pénteken, idegenben, majd négy nappal később jön is a következő megmérettetés, méghozzá hazai pályán a Debreceni VSC ellen. Ezt követően a Diósgyőri VTK-val és a Kecskeméttel is idegenben mérkőzünk meg, hogy aztán jöjjön február 25-én a Ferencváros elleni derbi a Szusza Ferenc Stadionban. Ezzel azonban nem ér véget a február, hiszen 29-én a Paksot látjuk vendégül a MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. A tavaszi szezon – ezzel együtt a bajnokság – május 18-án zárul, a 33. fordulóban pedig ismét a Ferencváros lesz klubunk ellenfele, idegenben.  

Ami a felkészülést illeti, az Újpest FC 2024 elején Törökörszágban, Antalyában edzőtáborozott. Itt három mérkőzést játszott csapatunk: a romániai Sepsi OSK ellen gól nélküli döntetlen született, míg az ukrán Csornomorec Odesszát (3–1) és az északmacedón FK Gosztivárt (2–1) legyőztük. Hazatérve a Soroksár elleni meccsen 2–1-re kikaptunk. A felkészülés legeredményesebb játékosa támadónk, Heinz Mörschel volt, aki két gólt szerzett. 

A téli átigazolási időszak során az Újpest FC szerződtette a védelem mindkét szélén bevethető, egyszeres albán bajnok Albi Dokát a KF Tiranától, míg fiatal kapusunk, Genzler Gellért profi szerződést kötött. Távozott a klubtól Lirim Kastrati, Oliver Jürgens, Milos Koszanovics, Märten Kuusk és Djordje Nikolics, míg Szabó Bálint kölcsönben a Kozármislenynél folytatja. 

   

KÖZELGŐ MENETREND
Február 2., péntek
20.00:
MTK Budapest - Újpest FC
Február 6., kedd
17.45:
Újpest FC - Debreceni VSC
Február 11., vasárnap
14.45:
Diósgyőri VTK - Újpest FC 

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.