Kettőből kettő, a Ceske Budejovicének is négyet vágtunk

Kettőből kettő, a Ceske Budejovicének is négyet vágtunk

Az Újpest FC 4-1-re verte a cseh SK Dynamo Ceske Budejovicét az ausztriai edzőtábor második felkészülési mérkőzésén.

Akárcsak a St. Pölten ellen, ezen a meccsen is remekül kezdtek Nebojsa Vignjevic tanítványai, akik ezúttal a Banai, Pauljevic, Antzoulas, Hall, Fehér, Mack, Ljujic, Jevtoski, Csoboth, Varga, Ambrose összeállításban futottak ki a gyepre.  A mieink – Csoboth szép góljával – már a 12. percben megszerezték a vezetést és nem kellett sokat várni a második lila-fehér találatra sem: a 20. minutumban szélsőnk az előkészítő szerepében tűnt fel, Ambrose pedig 0-2-re módosította az állást. Nigériai támadónk még a szünet előtt visszaadta a kölcsönt, és a 43. percben kihagyhatatlan helyzetbe hozta Csobothot, ennek köszönhetően pedig 3-0-s újpesti fórral fordultak a felek.

A szünetben vezetőedzőnk belenyúlt a gárdába, lehozta Ambrose-t, Vargát, Pauljevicet, Antzoulast, Jevtoskit és Mackot is, helyükre pedig Onovo, Kastrati, Tamás Krisztián, Kiss Tamás és Mörschel érkezett. Utóbbi egyből egy kapufával tette le a névjegyét, de nem kellett sokat várni arra sem, hogy megzörgesse a hálót: német játékosunk a 64. minutumban értékesítette a saját maga által kiharcolt büntetőt. A mi oldalunkon Simon, Radosevic és Mucsányi is beszállt, de a következő percekben Banai volt a főszereplő, aki bravúrral akadályozta meg a Ceske szépítő találatát. Portásunkat ezután Genzler váltotta a kapuban, és ő is remekül végezte feladatát az utolsó bő húsz percben.

Az csehek a legvégén még kozmetikáztak az eredményen, de ez már nem osztott, nem szorzott, az Újpest 4-1-re diadalmaskodott, így jó hangulatban készülhet az edzőtábor utolsó, pénteki, Al Fateh elleni csatájára, melyet terveink szerint ismét közvetítünk YouTube-csatornánkon.

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.