Klasszikus centert igazolt az Újpest FC

Klasszikus centert igazolt az Újpest FC

Franklin Sasere az Újpest FC-nél folytatja pályafutását.

Franklin Sasere 1997. június 29-én született Nigériában, és ott is kezdett el futballozni a Sunshine Stars együttesében. 2019-ben a Lugano csapata szerződtette, majd játszott kölcsönben Máltán, ahol bajnoki címet is ünnepelhetett, 2022 nyarán pedig a jól ismert Vaduzhoz igazolt.

A tavalyi idényben a svájci másodosztályban, a Svájci Kupában és a Konferencia-ligában összesen 8 gólt és 3 gólpasszt jegyzett, és az ő találatai is kellettek ahhoz, hogy a Vaduz a harmadik számú európai kupasorozat főtábláján szerepelhessen.

Sasere klasszikus center poszton játszik, 185 cm-es magasságának köszönhetően közel 50 százalékban megnyeri a fejpárbajokat. A 25 éves nigériai támadó kiválóan bánik a labdával, így az összjátékokból is hasznosan kiveszi a részét, ráadásul erős testfelépítésű, jól fedezi a labdát. Mindezek mellett kifejezetten gyors játékosról van szó, mely fontos szempont volt a kiválasztásánál, hiszen így Csoboth Kevinnel és Kiss Tamással kiegészülve az NB I egyik leggyorsabb támadósora állhat össze.

Sasere átesett a kötelező orvosi vizsgálatokon, aláírta szerződését.

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.