Ljujic duplájával bravúrgyőzelmet arattunk Pakson

Az Újpest FC 2-1-es sikert aratott a Paks otthonában az OTP Bank Liga 26. fordulójában.

WEB PAKS

Nagy tempóban indult a mérkőzés, egy-egy lehetőség mindkét oldalon adódott. Előbb hazai részről Mezei tekert oldalhálóba egy szabadrúgást, majd Pauljevic baloldali beadásáról centikkel maradt csak a bevetődő Ambrose. Ezt követően szögletekkel és Huszti hatalmas bedobásaival igyekeztünk veszélyeztetni, de a paksiak rendre kifejelgették a labdákat.

Az első félóra legnagyobb helyzete a zöldek előtt adódott, egy eladott labdából 3 a 3-ban vezethettek kontrát, majd Hahn kanyarintott volna a hosszúba, de Keita sarokkal szögletre mentett.

Az első félidő utolsó perceiben bőven akadtak események, előbb les miatt elvették a Paks szöglet utáni vezető gólját, majd a ráadásban már a hazai kapuban landolt a labda. Huszti észlelt elsőként az alapvonal előtt megálló labdára, és egyből centerezett is Ljujicnak, aki a gólvonalon túlra perdített, megszerezve idei hetedik gólját.

Sajnos sokáig nem örülhettünk, kiszorított helyzetből, egy pattanás után Könyves tökéletesen bombázott a hosszú felsőbe, így 1-1-gyel fordultak a csapatok.

Az 50. percben Könyves kis híján duplázott, de balról érkező lapos lövését, Banai reflexből szögletre hárította. Az 54. percben egy szép ellentámadást vezettünk, Sasere indult meg, és tette középre a labdát Ljujicnak, ő lövésre készített Ambrose elé, házi gólkirályunk bombáját magabiztosan fogta a kapus.

A 61. percben Böde fordult le emberéről, ám a rövidbe tartó kísérletét Banai bravúrral, lábbal szögletre védte. Hét perccel később viszont már a cseréink hoztak egy büntetőt, Simon tálalt a középen érkező Csoboth elé, aki eltolta a labdát Kovács mellett, a védő pedig akasztotta. Hosszú videózást követően a játékvezető befújta a tizenegyest. A labda mögé Ljujic állt, és tőle megszokott módon higgadtan a kapuba gurított, ezzel utolérve a 8 gólos Ambrose-t a házi góllövőlistán.

Nem sokkal később Csoboth több tízméteres szóló után közel járt a harmadik gólunkhoz, de közeli, talán kissé gyenge löketét kitolta szögletre a hálóőr. A hátralévő időben ötlettelenül ment csak előre a Paks, mi pedig szervezetten védekeztünk, így végül be is húztuk a három pontot!

OTP BANK LIGA, 26. FORDULÓ

Paksi FC - Újpest FC 1-2

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.