Magabiztos győzelemmel vettük az első akadályt

Magabiztos győzelemmel vettük az első akadályt

Az Újpest FC 3-1-re diadalmaskodott a Pécsi MFC otthonában a MOL Magyar Kupa 3. fordulójában.

Igazi meccshangulat, 5500 néző és teltházas vendégszektor fogadta a csapatokat a PMFC Stadionban, ahol a IV. kerületi együttesre az a kötelező házi feladat várt, hogy kiharcolja a továbbjutást a következő körbe, ehhez pedig a legyőzendő ellenfél az a Pécs volt, amely az idei hét NB II-es fellépésén még gólt sem kapott. A mieinknél Tajti Mátyás először kapott helyet a kezdőben tétmeccsen, a padra pedig leülhetett két új szerzeményünk is, a kapus Molnár Zsombor, valamint a támadó Oliver Jurgens személyében.

A mi szempontunkból remekül indult a találkozó, hiszen Peter Ambrose már a legelején kétszer is helyzetbe került, másodszor pedig be is talált: az 5. percben Kiss Tamás beadásába Matija Ljujic pöckölt bele, centerünk pedig közelről a léc alá vágta a játékszert. Ambrose nem sokkal később megint ziccerbe került, miután gyönyörűen futotta le védőjét, de lapos próbálkozását Helesfay bravúrral védte.

Ezt követően mindkét félnek adódtak lehetőségei (a legnagyobb ismét Ambrose előtt), ám az újabb gólra a 32. minutumig kellett várni: akkor Tajti szögletét Fehér Csanád bólintotta a kapuba közelről. Sajnos azonban nem tartott sokáig a kétgólos előny, a 37. percben Kiss szabálytalankodott a tizenhatoson belül, Szabó pedig értékesítette a megítélt büntetőt. A szépítés után még egy les miatt érvénytelenített Ambrose-gólt és egy magabiztos Banai Dávid-hárítást láthattunk a szünetig, így 1-2-vel fordultak a felek.

A második játékrészt hasonlóan jól kezdtük, mint az elsőt: az 52. minutumban a csereként beszálló, pécsi nevelésű Csoboth Kevin lépte át szépen Lirim Kastrati beadását, az érkező Vincent Onovo pedig kapásból a jobb felsőbe zúdította a labdát. Ez megnyugtatta a lila-fehér együttest, amely ezután igyekezett lassítani a játékot, és minden úgy alakult, ahogy Nebojsa Vignjevic tervezte. Luca Mack és Simon Krisztián is beszállt, Csoboth pedig kis híján 1-4-re módosította az állást, de kísérletét Helesfay szépen tornázta ki.

A 70. percben a baranyaiak majdnem kozmetikáztak az eredményen, de Szabó cselsorozata és próbálkozása után Banai védett könnyedén. A 76. minutumban bemutatkozott Újpest-mezben Jurgens is, aki a legutóbbi három összecsapásán három gólig jutó Ambrose-t váltotta, a hajrában pedig Radosevic Ognjen is beállt. A lefújásig – pár kisebb helyzet ellenére – újabb találat már nem esett, de a mieink így is magabiztos, 3-1-es sikert arattak, bejutottak a 4. fordulóba, és várhatják a hétfői sorsolást.


MOL Magyar Kupa, 3. forduló
Pécsi MFC - Újpest FC 1-3

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.