Magabiztos, kétgólos sikerrel mentünk tovább a Magyar Kupában

Magabiztos, kétgólos sikerrel mentünk tovább a Magyar Kupában

Az Újpest FC 2-0-ás sikert aratott Tatabányán a Magyar Kupa 4. fordulójában.

A Tatabánya kezdte jobban a mérkőzést, már a 4. percben előnybe kerülhetett volna az NB III-as együttes, de a nagy védelmi hiba után a ziccert Nikolic bravúrral hárította. Ezt követően szép lassan átvettük az irányítást, de a 24. percig csak passzolgatni tudtunk a betömörülő ellenfél térfelén. Akkor viszont Jürgens egy szólóval eljutott a tizenhatoson belülre, de kemény löketét szépen hárította a kapus.

Tíz perccel később Simon és Sasere játszottak össze, a nigériai üres területbe fejelte a labdát csapatkapitányunknak, ám ő a kissé göröngyös talajról a kapu felé bombázott. A szünetre 0-0-al mentek így a csapatok.

A fordulás után magasabb fokozatra kapcsoltunk, és teljesen kapujához szögeztük a házigazdát, melynek az 57. percben lett meg először a gyümölcse. Egy gyors labdajáratás végén Jürgens kapott egy passzt a tizenhatoson belül, majd egy igazítást követően ballal kilőtte a hosszú alsót.

Nem kellett sokat várni a második újpesti találatra sem, öt perccel később mintaszerű akciót vezettünk, újfent a bal oldalon.  Jürgens fordult le a vonal mellett emberéről, majd Sasere sarokkal indította Kastratit, aki középre tette a labdát, mely végül Simonhoz jutott el, aki ballal a kapus mozgásával ellentétes irányba gurított vissza.

A 69. percben visszajöhetett volna a meccsbe a Tatabánya, Kocsis Gergő került ziccerbe, de Nikolic megint bravúrral védett. A hajrában cserékkel frissített Nebojsa Vignjevic, ellenfelünk pedig láthatóan elfáradt, így szép lassan lepörgettük az időt. Az utolsó percekben előbb Onovo, majd Tajti növelhették volna előnyünket, de előbbi lövését blokkolták, utóbbi kísérlete egy méterrel fölé szállt, így 0-2-vel jutottunk tovább a Magyar Kupában.

MAGYAR KUPA, 4. FORDULÓ

Tatabánya - Újpest 0-2

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.