Megvan az első hazai győzelmünk 2024-ben!

Az Újpest FC 2-0-s sikert aratott a Fehérvár FC ellen az OTP Bank Liga 23. fordulójában.

WEB

Fehérvári dominanciával indult a mérkőzés, az első 30 percben elsősorban a saját térfelünkön védekeztünk. Negyedóra elteltével háromszor is helyzetbe kerültek a vendégek, egész pontosan Gradisar, aki először ziccerben a jól kimozduló Banaiba lőtte a labdát, majd a keresztlécre bombázott, harmadjára pedig nem tudta eltolni kapusunk mellett a labdát.

Ezt követően sikerült kijönnünk a szorításból, és elsősorban pontrúgásokból veszélyeztettünk. A félidő hajrájában Mörschel átlövését kellett bravúrral kitornáznia Tóthnak, majd Ambrose szerzett labdát az utolsó embertől, de kemény löketénél jól zárta a szöget a hálóőr. 0-0-al fordultak a csapatok.

A szünet után cserékkel frissítettünk, a második játékrészben beállt Tajti és Csoboth is, akik lendületet hoztak a támadójátékunkba. A 63. percben mégis a vendégek zörrentették meg először a hálót, ám Gradisar találatát végül egy korábbi fault miatt érvénytelenítette a játékvezető.

A 74. percben megint rezgett a léc, szó szerint, ugyanis Stefanelli egy kipattanót az oldalsó a kapufára bombázott. A 76. percben viszont végre mi örülhettünk, Tamás Krisztián beadása találta meg Tajtit, aki a kapuba bombázott, így előnybe kerültünk. Nem kellett sokat várnunk a második gólra sem, egy perccel később egy tökéletes kontratámadás során Tamás ugratta ki Csobothot, aki tökéletesen centerezett Ambrose-nak, a nigériai pedig nem hibázott ziccerben.

A 88. percben végleg lezárhattuk volna a találkozót, Pauljevic harcolt ki egy büntetőt, ám Tajti erős kísérletét Tóth szépen hárította, így az őszi 2-1-es siker után ezúttal 2-0-s győzelmet arattunk a Fehérvár ellen.

OTP BANK LIGA, 23. FORDULÓ

Újpest FC - Fehérvár FC 2-0

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.