Mészöly Géza: Fontos a jó hangulat

Mészöly Géza: Fontos a jó hangulat

Mészöly Géza beszélt az elmúlt hétről, az eddigi tapasztalatairól és a soron következő feladatokról.

Most már lassan eltelt egy hét is a kinevezésed óta, hogy érzed magad?

Minden fantasztikus, eddig olyan, mintha egy álomba csöppentem volna, és nem akarok felébredni. Nagyon kellett a győzelem a DVTK ellen, és a rendkívül rövid idő ellenére azt hiszem mentálisan sikerült felhozni a csapatot egy magasabb szintre, és a héten azon dolgozunk, hogy még jobb állapotban legyenek fizikálisan és mentálisan is.

Hogyan zajlanak az edzések, mire figyeltek oda kimondottan?

Arra, hogy amit csak lehet, labdával végezzünk, mert labda nélkül is lehet, csak szerintem az nem annyira hatékony. Érkezett velem Lengyel Patrik, aki nagyon sokat segít az edzések levezetésében, ő egy fiatal, energikus edző, aki folyamatosan képezi magát és így a legmodernebb gyakorlatokkal készül a srácoknak, akik ezeket a feladatokat szemmel láthatóan élvezik. A jó hangulat kimondottan fontos, mert az egyéni képességekkel nincsen különösebb gond, de csapatként kell működnünk, és rossz hangulatban azt elég nehéz lenne kialakítani.

Hogyan fogadtak a játékosok, ismersz már mindenkit?

Befogadó volt a közeg, az összes játékos nyitottan állt hozzám, és jó volt velük elkezdeni a munkát. Sok volt a sérült és az eltiltott játékos a Diósgyőr ellen, de szerencsére már ebben is alakulunk. Érkezett hozzánk Aboubakar Keita, aki a középpálya közepén lehet segítségünkre, mert Vincent Onovoról még mindig nem tudjuk mennyit fog kihagyni, és a hétvégén Matija Ljujic már kezdőként is bevethető lesz, ha minden jól alakul, de ezt még nem tudhatjuk pontosan. A csatársorban is láttam komoly munkát, és remek teljesítményeket. És ha már a csatároknál tartunk, a hétvégén volt egy balszerencsés nyelvbotlásom, ha ezzel bárkit megbántottam, elnézést kérek, a csapatra ez szerencsére nem volt kihatással, minden játékossal kiváló a kapcsolatom.

A hétvégén Kecskemétre látogatunk, milyen találkozóra számítasz?

Keményre… A Kecskemét egy masszív csapat, ahonnan volt több távozó is a téli szünetben, de szerintem őket remekül pótolták, Szabó István kollégám pedig kiváló munkát végez, a tervszerű munka meghozza mindig a gyümölcsét. Mindig fizikálisan mind mentálisan megfelelő állapotban kell lennünk, és mindent ki kell adnunk magunkból.

 

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.