Mészöly Géza: Fontos, hogy az elmúlt meccseken látott stabilitásunk megmaradjon

Mészöly Géza beszélt röviden az előttünk álló feladatokról. 

WEB idezet

Az előző két meccsen nem kaptunk gólt. Ez azt jelenti, hogy a védekezés rendbeszedésén van a hangsúly az edzéseken?

Nem feltétlen csak erről van szó, akárcsak eddig, ezen a héten is hangsúlyt fektettünk mind a védekezésre, mind a támadásra. Fontos, hogy az elmúlt meccseken látott stabilitásunk megmaradjon. Elég akár az Atlético Madrid – Inter Bajnokok Ligája-találkozót megnézni, az Atléti folyamatosan támadt, majd hátul egy picit fellazultak, és egyből gólt kaptak.

A Mezőkövesd utolsóként érkezik, és főleg a védekezéséről híres. Mi lesz a legfontosabb ellenük szombaton?

Igen, sokszor láttuk tőlük, például a debreceni sikerükkor is, hogy 9-10 mezőnyjátékossal védekeznek 20-25 méterre a saját kapujuktól. Ahhoz, hogy ezt megbontsuk és betörhessünk a tizenhatoson belülre, kreativitásra, precíz passzokra és beindulásokra lesz szükség, hogy aztán ezekből helyzeteket dolgozhassunk ki, gólokat lőjünk. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a Mezőkövesdnél is megvannak azok az emberek, akik veszélyt okoznak az ellenfél kapuja előtt, vagy gólokat szereznek. Nekünk arra kell figyelnünk, hogy ne hagyjuk levegőhöz jutni ezeket a játékosokat.

Ezt követően válogatott szünet következik. Hogy érzed, jól jön majd a csapatnak?

Szerintem nagyon várják már ők is. Közvetlenül a mérkőzés után kell egy kis pihenő majd mindenkinek, illetve az a terv, hogy olyan felszabadultabb edzések is legyenek, melyek még inkább arról szólnak, hogy mennyire szeretnek focizni a srácok. Remélhetőleg ezek a kicsit másabb edzések segítenek majd abban, hogy utána a Paks elleni mérkőzésre még jobb állapotban legyen a csapat.

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.