Mészöly Géza győzelemmel tért vissza!

Mészöly Géza győzelemmel tért vissza!

Az Újpest FC 2-1-es sikert aratott a DVTK otthonában az OTP Bank Liga 20. fordulójában.

Veszélyesen kezdett a Diósgyőr, rögtön az első 10 percben háromszor is komoly helyzetet teremtett a kapunk előtt. Előbb egy éles beadás ment el mindenki előtt keresztben, majd Gera, utána Acolatse lövését kellett Banainak bravúrral védenie.

A 13. percben viszont egy egyérintős játék végén Simon került lövőhelyzetbe, de csak az oldalhálót találta el. A 17. percben viszont már a háló belső felében kötött ki a labda, Tamás beadását középre paskolta a kapusa, Radosevic pedig szemfülesen az üres kapuba bólintott, így előnybe kerültünk.

A 27. percben sajnos Tamás Krisztiánt sérülés miatt le kellett cserélni, helyre a hosszú hónapokat kihagyó Matija Ljujic állt be.

A 35. percben egyenlíthetett volna a hazai csapat, megint Acolatse maradt üresen középen, de szerencsére 3 méterről a kapu mellé perdített. A gólunk után többször is lendületes támadásokkal jutottunk az ellenfél kapujáig, a következő nagyobb lehetőségünk mégis pontrúgásból érkezett: Mörschel egy távoli szabadrúgást suhintott kapura, de Odintsov a léc fölé tornázta a labdát, így 0-1-gyel fordultunk.

A szünetben hármat is cseréltek a piros mezesek, beállt a csapat második legeredményesebb játékosa, Edomwonyi, akinek 5 perc kellett, hogy egyenlítsen. Egy kis szögletet követően Holdampf ívelt középre, a nigériai csatár pedig néhány méterről a kapuba bólintott.

Ezt követően átvette a kezdeményezést a DVTK, mi kontrákkal próbáltunk veszélyt teremteni, mely a félidő közepén sikerült is, Csoboth Kevin sprintelt keresztül a pályán, centerezését végül Ljujic belsőzte mellé. A 73. percben Ljujic szögletet végezhetett el, tökéletesen kanyarintott középre a tisztán érkező Mörschelnek, aki a kapuba fejelte a labdát, így megint nálunk volt az előny.

A 83. percben Banai két hatalmas bravúrt is bemutatott, Kampetsis mindkétszer közelről bombázott, de kapusunk állta a sarat. A hajrában okosan öltük az időt, és próbáltuk tartani a labdát az ellenfél térfelén, mely remekül sikerült, így az óra lepörgött, és 1-2-vel 9 forduló után először behúztuk a 3 pontot!

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.