Mészöly Géza: Most már csak a következő feladatra koncentrálunk

Vezetőedzőnk beszélt arról, mit vár a Paks elleni MOL Magyar Kupa-nyolcaddöntőtől.

WEB Géza ideze jav

Milyen most a hangulat az öltözőben?

Én már hétfőn úgy mentem be az öltözőbe, hogy érzékeltessem, a Ferencváros elleni meccsen túl kell lépni. Az a találkozó számunkra nagyon nem alakult jól, sok peches dolog történt, így kiemelten fontos volt, hogy már hétfőn meglegyen az az iránymutatás, ami hozzásegíthet minket ahhoz, hogy csütörtökön és vasárnap is egy eredményes csapatot tudjunk pályára küldeni. Most már csak a következő feladatra, feladatokra koncentrálunk.

Mit vársz a Paks elleni mérkőzéstől?

Azt gondolom, hogy ellenfelünk meg akarja nyerni ezt a párharcot, és be akar jutni a sorozat döntőjébe. Mi az Újpest vagyunk, ráadásul hazai pályán játszunk, így nem vehetjük félvállról ezt a mérkőzést, nem mehetünk fel a gyepre feltartott kézzel, még akkor sem, ha a bajnokságban elfoglalt pozíciónk miatt az OTP Bank Ligában is fontos találkozó vár ránk vasárnap. Persze, ha választani kellene, mindenki arra szavazna, hogy jövőre is az élvonalban szerepeljen a csapat, de igyekszünk majd megtalálni az arany középutat ebben a kettősségben, ez pedig edzőként igencsak nemes feladat.

Mi lehet a kulcs a tolnaiak ellen?

A szervezettség, illetve a felfogás. Az a szervezettség, amit főleg Diósgyőrben láttunk a csapattól. Azt szeretnénk alkalmazni úgy, hogy ne csak a meccs egy bizonyos szakaszában legyünk szervezettek, hanem nyújtsuk ezt el, ameddig csak lehet. Fontos, hogy zárt védekezésből fel tudjunk érni az ellenfél kapuja elé, illetve az is, hogy a párharcokban javuljunk, mert az elmúlt 10 összecsapásunkon ezzel volt problémánk. Minden edzésen azon dolgozunk, hogy ezek az elemek a tétmérkőzéseken is működjenek.

 

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.