Mészöly Géza tizenkét és fél év után tér vissza Újpestre

Mészöly Géza tizenkét és fél év után tér vissza Újpestre

Az 56 éves szakember harmadik időszakát kezdi meg a IV. kerületben.

Mészöly Géza először 2004 februárjában vette át csapatunk irányítását, a szezon végén pedig kis híján bajnoki címet ünnepelhettünk vele, végül egy ponton múlt az aranyérem. A következő idényében negyedik helyen végeztünk, majd 2006-ban ismét a dobogó második fokára álltunk fel.

A játékosként Magyar Kupa-győztes szakember néhány év kihagyást követően, a 2009/2010-es szezon végén ült le újfent együttesünk kispadjára, majd 2011 nyarán távozott egy 6. hellyel zárva második újpesti periódusát.

Mészöly Géza legutóbb 2022-ben a Szombathelyi Haladás szakmai vezetője volt, ahol két mérkőzés erejéig megbízott vezetőedzőként is számítottak rá.

Régi-új vezetőedzőnk csütörtökön írta alá szerződését a Megyeri úton, így vasárnap már vele lépünk pályára a DVTK otthonában. 

WEBpeti

A tréner első szavai a kontraktus aláírása után:

Milyen érzésekkel tértél vissza Újpestre?

Ez egy fantasztikus, bizsergető, nagyon jól eső érzés, hogy ennyi év után lehetőséget kaptam, és hittem is benne, hogy ez megtörténik. Bízom benne, hogy ezt az euforikus állapotot, amiben most én vagyok, át tudom majd adni a játékosoknak, hogy érezzék, mit is jelent az Újpestben futballozni. Mindent el fogunk követni annak érdekében, hogy ez egy sikeres csapat legyen a hátralévő 14 fordulóban.

Milyen célokat tűztél ki a tavaszi szezonra?

Stabilizálni szeretném a csapatot, azt akarjuk, hogy a játékosok felszabadultak legyenek. Volt már ilyenben részem, 2004-ben is hasonló helyzetben vettük át a társaságot, akkor is görcsöltek a srácok. Most valamivel kevesebb időnk van, de van 14 meccsünk, hogy bizonyítsuk, ez a keret többre hivatott, megvan benne a minőség, és képes arra, hogy győzelmeket szerezzen, és örömet okozzon a szurkolóknak. Minden erőmmel azon leszek, hogy minél több győzelmet szerezzünk, mert ez itt Újpest, itt csak a győzelem elfogadható. Mindig az adott találkozóra koncentrálunk majd, hogy apró lépésekkel haladhassunk a nagy célok felé – ne felejtsük, a nagy dolgok is kicsiben kezdődnek.

Ha már szurkolók: üzensz nekik valamit?

A drukkerek arra számíthatnak, hogy a játékosoknak át fogom adni, hogy az első perctől az utolsóig küzdjenek az adott meccseken, és a csapat sikeres legyen. Ehhez persze feltétlenül számítok az ő segítségükre is, nem véletlenül a Tábor a 12. játékosunk, nélkülük ez a klub nem ugyanaz. Tudom, mit jelent nekik az Újpest, azt meg ők tudják, nekem mit jelent. Bízom benne, hogy együtt ismét a régi sikerekért küzdhetünk majd!

 

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.