Mészöly Géza: Védekezésben és támadásban is fel akarjuk venni a kesztyűt Pakson

Vezetőedzőnk beszélt nekünk a válogatottszünetről, az abban alkalmazott edzésmunkáról, és természetesen szóba került a hétvégi, Paks elleni mérkőzés is.

Géza WEB

A nemzeti csapat mérkőzései miatt a hétvégéig szünetel az OTP Bank Liga. Miben mások ilyenkor az edzések, milyen gyakorlatokon volt és van a hangsúly?

A hangulat már korábban is pozitív irányba változott, a srácok sokkal jobb kedvvel, mosolygósabban érkeztek az edzésekre, de ezt most sikerült fokozni. Rengeteg olyan, főleg játékos elemet tartalmazó gyakorlatot végeztünk, amely segítette a fókuszt, illetve a győzni akaráshoz szükséges motiváció erősítését. Ezen felül természetesen sokat foglalkoztunk a kapu előtti szituációkkal, de egymás közötti játékra is sor került, hétfőtől pedig már a Paks elleni meccsen volt a hangsúly.

Ha már a hétvégi mérkőzésünket említetted: mire számítasz a tolnaiak ellen?

Évek óta figyelem a Paksot. Egy olyan ellenfélről beszélünk, amely bárhol veszélyes, de hazai pályán különösen az, ráadásul – véleményem szerint – az egyik legjobb magyar edző irányítja őket, aki nekem személyes jó barátom is. Egész héten azon dolgoztunk, hogy feltérképezzük, miként tudjuk kivédekezni a támadásaikat, illetve, mik lehetnek azok a játékelemek, amelyek segítségével két vállra fektethetjük őket. A napokban pár kisebb sérülés nehezítette a munkánkat, de bízunk benne, hogy vasárnap mindenki bevethető lesz.

Mit gondolsz, segíthet nekünk a felkészülésben, hogy nemrég a Magyar Kupában találkoztunk velük?

Nem gondolom, hogy ennek különösebb jelentősége lenne, hiszen minden mérkőzés más és más. A Paks egy összeszokott társaság, amely bármikor képes újat mutatni. Nekünk az a feladatunk, hogy mind védekezésben, mind támadásban felvegyük a kesztyűt, és azokban az elemekben próbáljuk meg őket felülmúlni, amelyekben képesek vagyunk erre, legyen ez akár a saját fegyverük. Nekünk az Újpest az erőnk, a mentalitásunk, és azon leszünk, hogy ezt a Paks ellen a teljes meccs ideje alatt képviselni tudjuk!

 

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.