„Mindegy, hogy Budapestről, Belgrádról vagy Madridról van szó, a derbi mindenhol derbi."

A hosszú sérülésből visszatérő Matija Ljujic beszélt röviden a vasárnapi Derbiről. 

 20240211 685A6836

Több hónapos kihagyás után játszottál két mérkőzést, és talán kicsit több időt is töltöttél a pályán, mint terveztétek. Hogy érzed magad?

Valóban, a Diósgyőr elleni mérkőzésen nagyon hirtelen és váratlanul jött Tamás Krisztián sérülése, így tulajdonképpen bemelegítés nélkül kellett beugranom a meccsbe. Viszont annak ellenére, hogy milyen sokat voltam távol, amikor felmentem a gyepre, nem éreztem kényelmetlenül magam. Ott rögtön a mérkőzéssel kell foglalkoznod, nincs időd máson gondolkodni. Szerencsére jól érzem magam, és nagyon boldog voltam, hogy győztes meccsen térhettem vissza.

Izgatott vagy?

Természetesen, egy derbi mindenhol derbi. Szerbiában ott van a Partizan – Cvrena zvezda, melyről már gyerekként is álmodoztam, hogy megtapasztalhassam. Végül csak az ifik között játszottam, de az ugyanúgy rangadó. Izraelben viszont kétszer is szerepelhettem a Hapoel Haifa – Maccabi Haifán. Ilyenkor az egész város ezt várja, szinte megáll az idő. Mindegy, hogy Budapestről, Belgrádról vagy Madridról van szó, a derbi mindenhol derbi. A játékosok és a szurkolók egyaránt ezt várják a leginkább, számomra is ez a legjobb dolog, ami a futballban létezik. Olvastam, hogy szinte már minden jegy elkelt, ami annyira nem is meglepő egy ilyen nagy mérkőzés kapcsán. Remélem, hogy hosszú idő után végre olyan eredményt érünk el a Fradi ellen, mellyel boldoggá tehetjük a szurkolókat.

Érzed a többieken, hogy Derbi-hét van?

Persze, lehet érzékelni a levegőben. Ugyanúgy edzünk minden nap, viszont a fejekben ott van már a vasárnapi mérkőzés. Ahogy közeledünk, egyre jobban átszellemül mindenki. Ez egy másmilyen hét ilyenkor, pláne a meccsnap. Olyankor mindenki, játékosok, szurkolók egyaránt egész nap a mérkőzésre összpontosítanak. Nagyon remélem, hogy tényleg sikerül egy jó eredményt elérnünk!

 

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.