Mörschel duplájával fordítottunk, és elhoztuk a három pontot Debrecenből

Mörschel duplájával fordítottunk, és elhoztuk a három pontot Debrecenből

Az Újpest FC 2-1-es győzelmet aratott Debrecenben az OTP Bank Liga 8. fordulójában. 

Sajnos borzasztóan indult a mérkőzés számunkra, ugyanis Matija Ljujic már az első percben térdsérülést szenvedett, majd hordágyon hagyta el a pályát. A 13. percben viszont Kiss Tamást ugratta ki Csoboth mesterien, 11-es játékosunk pedig okosan betolta a labdát Lagator elé, aki utolsó emberként akasztotta, így a játékvezető kiállította.

Ezt követően teljesen átvettük az irányítást, a Debrecen visszaállt a saját térfelére, így nehéz volt helyzetet kialakítani. Az első komolyabb próbálkozás így is a hazaiak előtt adódott, a 31. percben Bódi maradt üresen a hosszún egy beadást követően, majd kinézte a túlsó felső sarkot, de mellé kanyarintott.

A félidő előtt Branko Pauljevic távoli átlövését kellett Megyerinek oldalra ütnie, ám ezután már nem alakult ki több lehetőség, így 0-0 állt az eredményjelzőn a szünetben.

A szünetben Jurgenst Ambrose váltotta, a nigériai csatár pedig 1,5 perc után rögtön betalálhatott volna: Tajti szögletét remekül bólintotta kapura, de Megyeri bravúrral hárított. Az 55. percben egy nagy hibából Bódi indult meg egyedül a kapura, de lövés helyett passzt választott, melybe Hall belepiszkált, így elhárult a veszély.

A következő 20 percben többször is a hazai kapu elé kerültünk, de igazán komoly ziccerünk nem volt. A 74. percben viszont sajnos a debrecenieknek volt, Kusnyír ugrott ki üresen, és meg sem állt a kapuig, majd kilőtte a rövid alsót. Szerencsére gyorsan érkezett a válasz, a két csere, Ganea és Mörschel hozták össze az egyenlítő találatot: a román szögletét pazarul csúsztatta a hálóba a német.

A 84. percben egy oldalsó szabadrúgás után Simon elé került a lecsorgó, majd egy állítást követően keményen megkínálta Megyerit, aki szögletre tolta a labdát. A 88. percben Kastratihoz pattant egy beadás, lövése pedig a középen ácsorgó Mörschelt találta meg, aki a kapuba belsőzte a labdát, így a előnybe kerültünk. A maradék időt szépen kivédekeztük, így sikerült három ponttal hazatérni Debrecenből. 

OTP BANK LIGA, 8. FORDULÓ

Debrecen - Újpest 1-2

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.