Nálunk folytatja a Fehérvár és ZTE korábbi alapembere

Gergényi Bence az Újpest FC legújabb igazolása.

CIKK Gergényi

Gergényi a Budapest Honvéd nevelése, ahonnan 2019-ben a Zalaegerszeghez igazolt. A zalaiaknál 4 éven át meghatározó játékos volt, 138 tétmérkőzésen lépett pályára, és egy Magyar Kupa-győzelmet is ünnepelhetett.

A tavalyi szezont ugyan még a ZTE-nél kezdte meg, majd váltott, és Fehérvárra szerződött, ahol kirobbanthatatlan volt a csapatból. 26 ott töltött mérkőzéséből csupán egyszer hiányzott a kezdőből, akkor is eltiltás miatt, tehát hatalmas szerepet vállalt abban, hogy a Fehérvár kapta a harmadik legkevesebb gólt a 2023/24-es idényben.

CIKK2 Gergényi

Új szerzeményünk a védelem bal oldalán bárhol bevethető, szárnyvédőként és belsővédőként is megállja a helyét, legyen szó 3, 4 vagy 5 védős rendszerről. Csapatunknak és neki is könnyítést jelent, hogy jól ismeri Bartosz Grzelak vezetőedzőt és Bese Barnabást Fehérvárról, emellett Tajti Mátyással is együtt futballozott Zalaegerszegen.

STAT Gergényi

A 187 cm magas labdarúgó végigjárta az utánpótlás-válogatottakat is, 26 éves korával pályafutása legjobb időszakát éli, és 120 NB I-es mérkőzéssel a háta mögött a rutinjára is támaszkodhatunk.

Gergényi Bence játékjogát hétfőn megvásároltuk a Fehérvár FC-től, a védő a 44-es mezszámot választotta, és azonnal csatlakozott csapatunkhoz.

„Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, és részese lehetek ennek a projektnek. Azt hiszem, nem kell hangsúlyoznom, hogy milyen klubhoz kerültem, ráadásul megkönnyítette a választásomat, hogy több játékost is ismertem, és Bartosz Grzelak vezetőedző, valamint az ő munkája sem ismeretlen számomra. Nem szeretek nagy szavakkal dobálózni, de minden erőmmel azon leszek, hogy megháláljam a belém vetett bizalmat.” - mondta a védő szerződésének aláírását követően. 

 

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.