Nem bírtunk el a listavezető Pakssal

Nem bírtunk el a listavezető Pakssal

Az Újpest FC 1-2-es verséget szenvedett a Paksi FC-től az OTP Bank Liga 15. fordulójában.

Többet birtokoltuk a labdát a teljes első félidőben, és a 11. percben az első gólhelyzet is előttünk adódott, Csoboth Kevin egy hosszú kiugratást próbált a kapuba pöccinteni, de Szappanos jól zárta a szögeket. A 20. percben Tajti és Lenzsér akadt össze a tizenhatoson belül, 10-esünk szabálytalankodott, így a játékvezető tizenegyest fújt. Hosszú videózást követően végül nem láttak lest VAR szobában, így Könyves állhatott a labda mögé, aki erősen, jól helyezve a labdát a kapu jobb oldalába lőtt, Molnár rajta volt, de nem foghatta.

Szerencsére nem kellett sokat várni az egyenlítésre, a 25. percben Tamás Krisztián beadását Varga Balázs csúsztatta szépen a hosszúba. Ezt követően is előttünk adódtak helyzetek, Csoboth Kevin például ismét egy az egy elleni ziccerbe került Szappanossal szemben, de a két magyar válogatott csatáját ezúttal is a hálóőr nyerte, előbb beleütött a labdába, majd támadónk mellé fejelte a kipattanót.

Nem sokkal később Ambrose-hoz került a hosszún egy beadás, majd kapásból visszalőtte a rövidre a labdát, de Szappanos bravúrral védett megint, így 1-1-gyel fordultunk.

A szünet után alábbhagyott a lendületünk, a Paks pedig a 64. percben egy szögletből megint előnybe került, Hahn János közelről tessékelte a labdát a hálóba. A második zöld-fehér gól láthatóan megtört minket, sorjáztak a vendég lehetőségek, ám Molnár Zsombor parádézott, és tartotta a lelket a csapatban. Sajnos azonban helyzetet nem sikerült kidolgoznunk, a Paks stabilan őrizte az előnyét, és végül el is vitte a három pontot.

OTP BANK LIGA, 15. FORDULÓ

Újpest FC - Paksi FC 1-2

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.