Nyolcgólos meccsen győztük le a Kecskemétet

Nyolcgólos meccsen győztük le a Kecskemétet

Az Újpest FC 5-3-as győzelmet aratott a Kecskeméti TE ellen az OTP Bank Liga 10. fordulójában.

Már a mérkőzés első percétől kezdve mi irányítottunk, a Kecskemét saját térfelére visszahúzódva kezdte a védekezést. Az 5. percben viszont kinyíltak a vendégek, ezt pedig egy villámgyors kontrával bosszultuk meg. Ambrose vezette rá a labdát lendületből a védőkre, majd tökéletesen tette le a labdát a mögé kerülő Csobothnak, aki higgadtan gurított a hosszú alsóba.

Nagyjából 10 perccel később Onovo labdavesztéséből alakult ki kecskeméti helyzet, de Zsótér eltörte a visszagurított labdát. Ezt követően a Csoboth-Ambrose duó többször is gondot okozott a sötét mezeseknek, ám a következő gól mégis egy védőnktől érkezett. A 33. percben Tamás Krisztiánhoz került a labda, majd egy bő 30 méterről, egy igazítás után bődületesen nagy bombát küldött a felső sarokba.

Pár perccel ezt követően jöhetett volna a harmadik újpesti találat is, megcserélődtek a szerepek, és Ambrose szerelte védőjét, majd kétszer is lövésre vállalkozott, előbb a blokkot találta el, majd a kapus kezébe emelt. A félidőben így 2-0 állt az eredményjelzőn.

A második játékrészben ott folytattuk, ahol abbahagytuk, rögtön a 47. percben Tajti Mátyás 16 méterről a jobb alsóba célzott, megszerezve ezzel első újpesti gólját. A következő 5 percben még kétszer zörrent a vendég háló, előbb egy sakk-mattra kijátszott akció végén Pauljevic visszapasszát Onovo vágta a kapuba.

Ezután a nigériai középpályás Csobothnak centerezett középre, a magyar válogatott támadó pedig bevetődve kotorta a labdát a vonalon túlra. Az 5-0-ás vezetés tudatában eléggé kiengedtünk, így a KTE három gólt is faragott hátrányából, előbb Szalai fejelt be egy szögletet, majd Szuhodovszki szerzett átlövésből bombagólt. A 85. percben pedig Vágó szintén egy sarokrúgásból stukkolt a hálónkba. Az utolsó percekben viszont már nem volt több ereje zárkózni a Kecskemétnek, így maradt az 5-3-as eredmény, és hármas győzelmi sorozattal mehetünk a Fradi elleni Derbire.

OTP BANK LIGA, 10. FORDULÓ

Újpest FC - Kecskeméti TE 5-3

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.