Paksra utazunk a negyedik fordulóban

Paksra utazunk a negyedik fordulóban

Az Újpest FC szombaton 20:00-kor a Paks otthonában lép pályára az NB I 4. fordulójában


A Mezőkövesd elleni 1–1-et követően idegenben folytatjuk szereplésünket a bajnokságban. Három forduló után veretlenül, öt pontot gyűjtve a negyedik helyről várhatjuk a Paks elleni találkozót.

A zöld-fehér együttes eddig csak két mérkőzésen lépett pályára, ugyanis a Debrecen elleni bajnokit a hajdúságiak Konferencia Liga-szereplése miatt elhalasztották. A paksiak két 1–1-es döntetlennel indították a szezont, előbb az MTK, majd a Diósgyőr otthonában szereztek egy pontot.

A legutóbbi miskolci kirándulás során már az első félidőben kialakult a végeredmény, a hazaiak góljára Könyves Norbert válaszolt. A második játékrészben a zöld-fehéreknél debütáló Temesvári Attila kapta meg második sárga lapját, így a fiatal védő biztosan nem lép pályára ellenünk.

Bognár György a 3-4-1-2-es felállást alkalmazta eddig a szezonban, legutóbb a Könyves-Szabó ékpárral, az MTK ellen pedig a Könyves-Hahn duóval a kezdőben. A három előrébb tolt játékos rendre cserélgeti egymást a támadóharmadban, ezzel igyekezve összezavarni az ellenfél védőit.

Ami az örökmérleget illet, igencsak kiegyenlítettek a számok, 42 első osztályú bajnokin 13 újpesti és 14 paksi siker született. Az utóbbi időben a gólszámra nem panaszkodhattak a nézők ezeken az összecsapásokon. A tavalyi három felvonáson összesen 14-szer zörrent a háló, az első két mérkőzést a tolnaiak nyerték 3–2-re és 3–1-re, majd tavasszal hazai pályán 3–2-vel tartottuk itthon a három pontot Fernand Goure, Heinz Mörschel és Nemanja Antonov találataival.

Idegenben legutóbb 2022 áprilisában ünnepelhettünk, akkor Ádám Martin vezető gólja után Giorgi Beridze, Budu Zivzivadze és Osváth Attila öngóljával fordítottunk 3–1-re.

OTP BANK LIGA, 4. FORDULÓ

Paksi FC–Újpest FC 08.19. - 20:00

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.