Szombaton Kisvárdán javíthatunk

Az Újpest FC szombaton, 14:30-kor Kisvárdán lép pályára az OTP Bank Liga 28. fordulójában.

KövEllenfelunk WEB 240413

Szeptemberben a kisvárdai gyep fertőzése miatt pályaválasztói jogot cseréltünk a nyírségiekkel, ennek következtében december után áprilisban is idegenben lépünk pályára. Legutóbbi látogatásunk sajnos rosszul sült el, 4-0-s vereséggel kellett hazatérnünk, azonban ősszel 3-2-es sikert arattunk a Szuszában, Ljujic, Ambrose és Mörschel találataival.

A Kisvárda 2018-ban jutott fel az élvonalba, azóta minden évben megőrizte első osztályú tagságát. A piros-fehérek viszont idén kevésbé eredményesek eddig, 21 pontot gyűjtöttek 27 forduló alatt, ezzel a tabella 11. helyét foglalják el, 13 ponttal lemaradva tőlünk.

A Várkerti Stadionban rendre megszenvednek a csapatok, ezt bizonyítja az is, hogy a Kisvárda a 21 pontjából 13-at otthon gyűjtött be, de ha vereséget is szenved, akkor sem nagy arányút. Az előző otthoni meccsén ugyan 3-1-re kikapott a Debrecentől Feczkó Tamás csapata, azt megelőzően viszont 1-0-ra legyőzte a Zalaegerszeget.

Noha a bajnokságban nem megy a várdai csapatnak, a Magyar Kupában kiváló menetelést folytat, olyannyira, hogy múlt héten 3-2-re legyőzte az MTK-t a negyeddöntőben, így készülhet a Paks elleni elődöntőre.

A nyírségieknél Jasmin Mesanovic és Branimir Cipetic felelnek a góllövésért, előbbi 5 gólnál, utóbbi 4 gólnál és 4 gólpassznál jár idén.

Az örökmérlegünk igencsak kiegyenlített a Kisvárda ellen, 17 bajnokin 7 újpesti és 7 várdai siker született, mi 22-szer, a piros-fehérek 21-szer találtak a kapuba. Egyetlen idegenbeli győzelmünket 2018-ban szereztük, akkor 4-1-re nyertünk, azóta viszont nem szereztünk három pontot a Várkerti Stadionban.

OTP BANK LIGA, 28. FORDULÓ

Kisvárda Master Good - Újpest FC 04. 13. - 14:30

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.