Tamás Krisztián: A hangulattal sosem volt probléma csapaton belül, mindenki nagyon profi, és teszi a dolgát

Tamás Krisztián: A hangulattal sosem volt probléma csapaton belül, mindenki nagyon profi, és teszi a dolgát

Balhátvédünk, Tamás Krisztián beszélt az első újpesti góljáról, elmondta, hogy szerinte mik a csapatunk erényei, de a vasárnapi Derbi is szóba került. 

 

Gratulálok az első újpesti gólodhoz! Álmodoztál már róla?

Hogyne, de nem számítottam rá, hogy egyszer egy ilyen góllal válik valóra. Amikor néha elgondolkodtam rajta, rendre ennél kisebb gólok jutottak eszembe (nevet). Ahogy ellőttem, éreztem, hogy ebből lesz valami, tökéletesen készítettem le magamnak, és pont jól találtam el. Már csak azt kellett megvárni, hogy a hálóban kössön ki a labda, tényleg nagyon örülök, hogy sikerült. Nem feltétlen a gólszerzés a feladatom, de az eddigi találataim közül ez a legszebb és a legfontosabb szerintem.

Az előző válogatott szünet kicsit megtörte a lendületünket, utána vereséget szenvedtünk az MTK-tól. Most viszont nyertünk, nem is akárhogyan. Változtattatok valamit a mostani szünetben?

Ezek a periódusok mindig hasznosak abból a szempontból, hogy az addigi hibákat van időnk kijavítani, ami nem működött csapatszinten, azt helyre rakjuk. Minden mérkőzésre máshogy készülünk, hiszen az ellenfelek is különböznek, ugyanakkor a legfontosabb, hogy a saját játékunk tökéletesen működjön. Ez a szünet most jól sült el, reméljük, hogy a következő után is hasonló eredményt érünk el.

 ZS 3172

Hibák mindig vannak, most ezek nagyjából 60 percig nem mutatkoztak, inkább az utolsó félórában. Hogy érzed, a csapat a szinte tökéletes egy órát tartja fejben, vagy nem szabad elsiklani a felett sem, ami utána jött?

Szerintem nem feltétlen azt a 60 percet kell kiemelni. Természetesen mivel az nézett ki jobban, főleg arra kell építkezni, de egy meccs 90 percből áll. Minden találkozó máshogy alakul, ezúttal nagyon hamar rúgtuk azt a második félidei három gólt, ezt követően nehéz volt újabb motivációt találni. Szinte azonnal leültünk, ami nyilván hiba, ebben fejlődnünk kell a későbbiekben, viszont így is akkora előnyünk volt, hogy kitartott a végéig.

Ennek köszönhetően pedig hármas győzelmi sorozattal mehetünk tovább..

Igen, ez nagyban könnyíti egy játékos életét. Mindig van rajtunk nyomás és elvárás, de amikor jönnek a sikerek, ez átalakul, és sokkal felszabadultabb az egész csapat. A hangulattal sosem volt probléma szerencsére, mindenki nagyon profi, és teszi a dolgát, ahogy kell.

20231011 685A3753

Lement egy meccs híján a bajnokság harmada. Kialakult már szerinted egy állandó Újpest-kép, amire azt mondják, hogy „ez idén az Újpest”? 

Szerintem jóval előbb is. Amikor megérkeztem nyáron, már a felkészülési időszakban éreztem, hogy ez a csapat most komoly minőséget képvisel. Tele vagyunk jó kvalitású játékosokkal, elől, hátul, középen egyaránt, tudunk szépen építkezni. Amit még rendbe kell hoznunk csapatszinten, az a védekezés, hiszen a kelleténél több gólt kapunk. Támadásokban viszont egyre jobban nézünk ki, és ezen a brigádon érződik, hogy idén komoly célokért harcolhat.

Jó, hogy említetted a védekezést, hiszen azzal kapcsolatos a következő kérdésem is. Egy nagyon fiatal csapatunk van, de talán Milos Kosanovic meghozta a védelembe is azt a rutint, ami hiányzott. Ti is így látjátok?

Abszolút egyetértek. Mérkőzéseken és edzéseken is látszik, hogy felhúzza a társai teljesítményét, főleg azokét, akik mellette játszanak. Egy remek, minőségi futballista, emellett kiváló karakter, melyre szükségünk volt. Nagyszerű erősítés volt.

 ZS 13971

Kanyarodjunk át erre a hétre, hiszen jön az első Derbid. Izgatott vagy? Átszellemült már a csapat?

Persze, vártam már ezt a mérkőzést, mely értelemszerűen kicsit különlegesebb, mint a többi, de ugyanúgy fogok rá készülni. Az edzői stábnak nem kell külön hangsúlyoznia a Derbi fontosságát, mindenki érzi a másikon, hogy erre fókuszál, többször is beszéltünk róla a többiekkel, állandóan ez a téma most. Nehéz leírni, mire gondolok pontosan, de benne van a levegőben, hogy ez egy Derbi-hét.

Az eddigi Ferencváros elleni találkozóid általában nem sültek el túl jól. Szerinted most kijöhet a lépés?

Én mindig azt mondtam, hogy a Fradit is el lehet kapni. A legjobbunkat kell nyújtanunk, kell hozzá egy kis szerencse is, illetve, hogy ne életük napját fogját ki a zöld-fehérek. Ahogy említettem, idén egy másik arcát mutatja a csapatunk, tele vagyunk minőséggel, így kiélezettebb csatát várok. Nagyok jók vagyunk az átmenetekben, ezt kihasználhatjuk ellenük, hiszen szeretnek magasan védekezni, és labdát birtokolni, így több terület marad mögöttük, nekünk pedig villámgyors csatáraink vannak. A támadójátékunkra támaszkodhatunk, ahogy beszéltük, az egyre jobban néz ki, védekezésben pedig szervezettnek kell maradnunk a végéig.

 

BAJUSZ ZOLTÁN

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.