Történelmi győzelem, pazar egyéni teljesítmények

Az Újpest FC 7–0-ra kiütötte a Diósgyőri VTK-t az NB I 31. fordulójában, így történelmi győzelemmel tette biztossá a bennmaradást. Csapatmunka volt, de akadt jó néhány egyénileg is kiemelkedő teljesítmény. Jöjjön statisztikai visszapillantónk!

Mörschel STAT WEB

Már csapatunk gólszerzőit felsorolni sem egyszerű, hiszen Ognjen Radosevic, Aboubakar Keita, Heinz Mörschel, Matija Ljujic, Peter Ambrose és Csoboth Kevin is betalált, de kezdjünk utóbbival, magyar válogatott támadónkkal, aki duplázott. Csoboth a két gólját összesen négy próbálkozásból érte el és egy kulcspasszt is kiosztott. 

Az Opta statisztikai cég adatait használó SofaScore értékelései alapján a DVTK elleni meccs legjobbja német középpályásunk, Mörschel volt, aki gólt szerzett tizenegyesből, kiosztott két gólpasszt összesen négy (!) kulcspassz mellett, megnyert négy párharcot, mindkét keresztlabdája pontos volt és három indításából kettő tökéletes helyre ment. Rajtuk kívül a szintén góllal jelentkező belső védőnk, Keita kapta a legjobb osztályzatot, ami nem véletlen, hiszen bemutatott hét tisztázást és két szerelést, miközben hat párharcából ötöt megnyert, de volt három blokkolt lövése is. 

Ki kell emelni továbbá a gólja mellett két kulcspasszt kiosztó, hét párharcot nyerő Ljujicot, a találatán túl 100 százalékkal(!), azaz hiba nélkül passzoló Radosevicet és Tajti Mátyást is, aki adott egy gólpasszt, közel 90 százalékkal passzolt és 4/4 párharcot vívott meg győztesen. Persze Peter Ambrose teljesítménye sem mindennapi: ő gólt és gólpasszt is jegyzett.  

Ezzel a teljesítménnyel játékosaink rengeteget javítottak idénybeli egyéni statisztikájukon is: Ljujicnak immár 10 gólja és négy gólpassza van, pedig az ősszel hosszú kihagyás várt rá sérülés miatt, Csoboth Kevin 10 kanadai pontnál jár, Peter Ambrose pedig 9 gólos.  

OTP BANK LIGA
31. FORDULÓ
ÚJPEST FC - DVTK 7–0

Gólszerzők: Radosevics (6.), Keita (10.), Mörschel (30. - 11-esből), Ljujics (45.), Csoboth (59., 61.) 

 

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.