Új erőnléti edzőnk bízik benne, hogy az Újpest ismét sikeres lesz

Száraz Ádám beszélt nekünk korábbi szakmai tapasztalatairól, illetve arról, milyen feladatokért felel majd újpesti munkája során.

WEB Száraz

Téged is üdvözlünk Újpesten! Korábban már dolgoztál NB I-es csapatok mellett erőnléti edzőként. Mesélnél erről nekünk kicsit?

Először Debrecenben dolgoztam az első csapatnál 3 évet, majd másfél évvel ezelőtt kerültem Fehérvárra, ahol szintén az NB I-es együttesnél tevékenykedtem (mellette pedig az akadémián is), Bartosz Grzelak oldalán. Innen az ismertségünk, és a mester szerette volna, ha vele tartok ide, Újpestre is.

Itt is erőnléti edzőként számol veled? Ha igen, pontosan mit fed le a te munkád?

Igen, itt is ebben a szerepkörben dolgozom majd. Azért vagyok felelős többek között, hogy a konditeremben és a pályán is megfelelően legyenek terhelve a játékosok. Ebbe beletartozik a prevenció, az erősítés, a pályán zajló erőnléti fejlesztés, ezek menedzselését pedig részben én végzem majd – a már itt lévő erőnléti edzőkkel együtt. Mindenkitől elvárom a profizmust, természetesen magamtól is. Alapvetően szükségesnek tartom a fegyelmet, amikor munka van, de persze vevő vagyok a humorra is.

Már említetted, hogy Bartosz Grzelak szerette volna, ha vele tartasz. Emellett mi játszott szerepet abban, hogy elfogadd az Újpest ajánlatát?

Az Újpest egy történelmi klub Magyarországon, megtisztelő volt már a megkeresés is. Egy olyan projekt indult itt el, ami nagyon bizalomgerjesztő, és szerettem volna ennek a részese lenni. Bízom benne, hogy egy nagyon jó stáb alakul ki itt, és abban is, hogy az elvégzett munkánknak is köszönhetően az Újpest újra sikeres tud majd lenni.

 

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.