Újabb rangadó a zsebben, a Diósgyőrt is két vállra fektettük

Újabb rangadó a zsebben, a Diósgyőrt is két vállra fektettük

Az Újpest FC 2-0-ás győzelmet aratott a DVTK ellen az OTP Bank Liga 9. fordulójában.

Eseményteli első félidőt láthattunk, mindkét oldalon bőven adódtak lehetőségek. A 9. percben Vancas próbálkozását Banai hárította a röviden, majd nem sokkal később már Kiss veszélyeztette a vendég kaput, de ballábas lövése elsuhant a hosszú kapufa mellett.

A 26. percben megint mi kerültünk helyzetbe, egy kontra során Csoboth tette középre a labdát Tajtinak, aki nagyjából 16 méterről a kapufát találta telibe. Ahogy az az egész első 45 percben volt, rögtön jött rá egy diósgyőri válasz is, Pernambuco szlalomozott lövőhelyzetig, de Banai hatalmasat védett. A 40. percben ismét a vendégek kerülhettek volna előnybe, egy oldalsó szabadrúgást követően Jurina bólintott, ám Banai újfent résen volt, és reflexszel védett, a kipattanót pedig Vallejo a kapufára lőtte.

A szünet előtt azonban így is miénk volt az utolsó szó, egy végletekig kijátszott akció során Onovo felpasszát Tajti bokából perdítette Kiss elé, aki így ziccerbe került, de sajnos fölébombázott.

A 48. percben Tajti ismét közel járt a gólszerzéshez, egy oldalsó szabadrúgást a hosszú kapufára tekert. Három perccel később viszont már a kapufa sem mentette meg a DVTK-t, Tajti pazar szögeltére Onovo érkezett a röviden, és a hálóba fejelte a labdát. Nem sokkal később egyenlíthetett volna a vendég csapat, de szerencsére Jurina nagyjából 7 méterről elpuskázta a ziccert.

A 66. percben egy villámgyors ellentámadást vezettünk, Kiss komoly sebességgel vezette rá a védősorra a labdát, majd tökéletesen ugratta ki a keresztbe mozgó Ambroset, aki higgadtan gurított a hosszú alsóba. Ezt követően saját kapunk elé szorultunk, de védőink és Banai is állta a sarat.

Kapusunk a 83. percben elképesztő bravúrokat mutatott be, előbb Jurek fordult le emberéről, és lőtt, Banai lábbal hárított, a kipattanót pedig Vancas fejelte a felső irányába, de csapatkapitányunk hatalmasat nyújtózva, azt is kipiszkálta. A maradék időben nem is volt több lehetősége a diósgyőrieknek, így megőriztük a 2–0-ás eredményt, és meg is előztük a DVTK-t a tabellán.

OTP BANK LIGA, 9. FORDULÓ

Újpest - DVTK 2-0

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.