Válogatottjaink

Válogatottjaink

Megnéztük, hogyan teljesítettek címeres mezben pályára lépő játékosaink a válogatott mérkőzések alatt.

Csoboth Kevin - Magyarország

Szélsőnk a bolgárok elleni, az Európa-bajnokságra való kijutás szempontjából sorsdöntő összecsapáson karrierje során először kezdett a magyar válogatottban. A 23 éves játékost az 57. percben – Kerkez Milos kiállítása után – cserélte le Marco Rossi, a meccs vége pedig – egy utolsó utáni pillanatban esett öngóllal – 2-2 lett, így hazánk nemzeti csapata már azon a találkozón biztosította helyét a németországi kontinensviadalon. Csoboth az utolsó, Montenegró elleni mérkőzésen nem kapott lehetőséget. A mieink 3-1-re diadalmaskodtak, csoportelsőként végeztek a G jelű ötösben, és a második kalapból várhatják az Eb-sorsolást.

Ahogyan nem kapott lehetőséget az U21-es válogatottban Fehér Csanád sem, akit Gera Zoltán sem Spanyolország, sem Skócia ellen nem küldött pályára.


Oliver Jurgens és Marten Kuusk – Észtország

Fiatal támadónk, Oliver Jurgens az osztrákok elleni, az észtek szempontjából 2-0-ra elveszített Európa-bajnoki selejtezőn debütált hazája felnőttválogatottjában – csereként szállt be, és nagyjából félórát kapott. Ezzel a teljesítményével meg is győzte a szövetségi kapitányt, aki Svédország ellen – amikor is az észtek ugyancsak 2-0-ra kaptak ki – már kezdőként számolt vele. Jurgenst ekkor a 62. percben cserélték le, éppen akkor, amikor védőnk, Marten Kuusk pályára lépett.

Észtország az Eb-kvalifikáció során egy pontot szerzett, és utolsóként zárt az F csoportban. A csapat – Nemzetek Ligája-szereplésének köszönhetően – mégis pótselejtezőre készülhet, méghozzá első körben a lengyelek ellen.


Heinz Mörschel – Dominikai Köztársaság

Heinz Mörschel és a dominikai válogatott a CONCACAF Nemzetek Ligája B divíziójában igyekezett kiharcolni az utolsó két mérkőzésen az élvonalba jutást. A remény azonban már az első találkozón szertefoszlott, ugyanis Montserrat válogatottja meglepetésre 2-1-es sikert aratott. A csoportelső Nicaragua ellen 0-0-ával zártak, így végül a második helyen végeztek kvartettjükben. Mörschel mindkét összecsapást végigjátszotta.


Lirim Kastrati – Koszovó

Koszovónak három mérkőzése is volt a válogatott szünet előtt és alatt, Lirim Kastrati mindhármon szerephez jutott. Az Izrael elleni - akkor még a harmadik hely szempontjából fontos - 1-0-s siker során ráadásul kezdő volt a jobbhátvédünk, 45 percet kapott. A Svájc elleni 1-1 során a szünetben állt be a 24 éves játékos, majd a fehéroroszok elleni zárómeccsen (0-1) csereként 24 percet töltött pályán. Koszovó végül az ötödik helyen végzett a csoportban, így nincs már esélye kijutni az Eb-re.

 

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.