Vereséggel tértünk haza Fehérvárról

Vereséggel tértünk haza Fehérvárról

Az Újpest 2-1-es vereséget szenvedett a Fehérvár otthonában az OTP Bank Liga 12. fordulójában.

Már a kezdősípszótól irányítottuk a mérkőzést, az első lehetőség mégis a Fehérvár előtt adódott: kissé eltolódott a védelmünk, így Kodro kissé kiszorított helyzetből lőhetett, de erőtlenül Nikolic ölébe emelt. A 9. percben viszont rögtön az első helyzetünket gólra váltottuk, Pauljevic indította Mörschelt, a német remekül centerezett Ambrose-nak, aki az ötös előtt lefordult Csongvairól, és a kapuba lőtte a labdát.

A 14. percben összejött a második találatunk is, egy beívelést Hall fejelt át a túloldalra Onovonak, aki a hálóba bólintott, ám a videóbíró úgy ítélte meg, hogy Ambrose a mozgásával lesen zavarta a kapust, így érvénytelenítették a gólt.

Ezt követően is a mi kezünkben volt a találkozó, viszont a rengeteg technikai hibából néhányszor is eljutott a tizenhatosunkig a hazai együttes. Igazán nagy veszély azonban nem alakult ki a kapunk előtt, főleg pontrúgásokat kellett kivédekeznünk. Ugyanakkor gyors támadóink többször is lekontrázták a piros-kékeket, ám az utolsó passzok rendre pontatlanok voltak, így 0-1-gyel fordultak a csapatok.

A második játékrészben tovább növelhettük volna előnyünket, a 60. percben Tajti ballal telibe lőtte a felső lécet. Nyolc perccel később kis híján büntetőhöz jutott a hazai csapat, de videózást kiderült, hogy Nikolic nem találta el Schön lábát. A Fehérvár egyre nagyobb nyomást gyakorolt ránk, teljesen a kapunk elé szorultunk, és sorjáztak a helyzetek és a kapufák.

A 81. percben góllá érett a nyomás, egy ellentámadást játszott ki sakk-mattra a Fejér vármegyei együttes, a hazaiak Lirim Kastratijának csak az üres kapuba kellett belsőznie. Nem sokkal később jött a második Fehérvár-találat is, Pauljevic középre fejelt vissza egy beadást, melyet a Karamoko bombázott a hálóba, így 2-1-es vereséget szenvedtünk.

OTP BANK LIGA, 12. FORDULÓ

Fehérvár FC - Újpest FC 2-1

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.