Vincent Onovo: Szeretek Nebojsa Vignjeviccsel dolgozni, egyenes ember, mindig a szemedbe mondja, mit gondol

Vincent Onovo: Szeretek Nebojsa Vignjeviccsel dolgozni, egyenes ember, mindig a szemedbe mondja, mit gondol

A DVTK ellen betaláló Vincent Onovo beszélt Peter Ambrose fejlődéséről, elemezte a középpályánkat, és Nebojsa Vignjevicre is kitért.

Hogy van a családod? Szereti a focit a kislányod?

Jól van, és szereti is a focit. Az esetek többségében kijön a meccsekre, sokszor idegenbe is. Egyébként a sportolással még nem foglalkozunk annyira, egyelőre az a dolga, hogy gyerek legyen, megtanuljon írni, olvasni.

Idén eddig csúcsformában játszol, a DVTK ellen is parádés számokat produkáltál. Van valami különösebb oka, hogy ilyen jól teljesítesz idén?

Nem változtattam semmin a nyári felkészülés alatt. Szerintem az a kulcs, hogy most jól megy a csapatnak. Ilyenkor folyamatosan felhúzzuk egymás, mindenki a legjobbját akarja kihozni magából, és ez eddig sikerül is, ahogy az eredményeken is láthatjuk.

Legutóbb ráadásul egy nigériai „duplával” nyertünk, a te vezető gólod után Peter Ambrose következett.

Nagy győzelem volt, melynek köszönhetően ott vagyunk a harmadik helyen. Személy szerint nekünk is különleges meccs volt, jó barátok vagyunk Peterrel. Remek érzés volt betalálni, hiszen az NB I-ben már rég lőttem gólt, Peterre pedig szintén jó hatással lehet egy újabb találat, még több önbizalmat kaphat.

 ZS 5028

A bajnokságban már három gólja van Peter Ambrose-nak, és egyre jobban játszik. Te elég jól ismered, miben változott?

Azt tudom, hogy nagyon keményen dolgozik azért, hogy fejlődjön, nemcsak edzésen, hanem azon kívül is. Néha kint maradunk még a pályán gyakorolni. Egyre erősebb, ezáltal több párharcot is nyer, és elkezdett gólokat is lőni, mely a legfontosabb egy támadónál. Csatárként, ha betalálsz vagy gólpasszt adsz, gyorsan elkezd nőni az önbizalmad, ez történt vele is. Néhány hónapja még kapott kritikákat, de én is próbáltam neki segíteni, mentálisan is erősödött. Noha nem vagyok támadó, de igyekszem olykor tanácsokkal ellátni, hiszen valamivel idősebb és tapasztaltabb vagyok.

A többieknek is szoktál tanácsot adni?

Nem én vagyok a legöregebb a csapatban, de a magam 27 évével is az idősebbek közé tartozom. Néha javaslok nekik dolgokat, vagy próbálom irányítgatni őket edzésen. Szerencsére szinte mindig megfogadják az instrukciókat, így nem kell keményebben szólnom nekik, bár az esetek többségében inkább csak lelket öntök beléjük, „csináld tovább, semmi gond”, ilyesmik.

20231007 685A0571

Ahogy mondtad is, a tapasztaltabbak közé tartozol, pláne, ha azt vesszük, hogy összeszen ez a hatodik éved Újpesten. Nebojsa Vignjeviccsel is dolgoztál együtt ezelőtt. Mondhatjuk, hogy az egyik jobbkeze vagy a pályán?

Akár így is fogalmazhatunk, jól ismerjük egymást. Szeretek vele dolgozni, egy nagyon egyenes ember, mindig a szemedbe mondja, mit gondol, és hogy mit vár el tőled. Sosem volt arra példa, hogy más által közvetítve kellett volna megtudnunk tőle valamit. Jó a viszonyunk, de szerintem ez minden játékosra elmondható vele kapcsolatban.

Rengeteg meccsed van lila-fehérben, sokáig éltél Budapesten, és jelenleg is itt élsz. Hosszú távra tervezel?

Élő szerződésem van az Újpesttel, addig nem is gondolok másra. Jelenleg kizárólag a bajnokságra fókuszálok, eddig jól teljesítünk, és ez a legfontosabb. Év végén egy éremmel, és legalább egy Magyar Kupa-döntővel már elégedett lennék. Szeretem Magyarországot, szívesen élnék itt még tovább, de a jövő majd alakítja a sorsomat. Bárhogy is alakul, számításba kell vennem majd, hogy a családomnak mi a legjobb.

ujpest kisvarda23 24 93

A középpályánk sokat erősödött egy év alatt. Te rendre kezdőként jutsz szóhoz, a többieket pedig általában rotálja Nebojsa Vignjevic. Neked mindegy, hogy ki játszik melletted?

Heinz Mörschel, Tajti Mátyás, Luca Mack és Matija Ljujic is kiváló labdarúgók, könnyű velük együtt futballozni, ez talán kívülről is látszik. Nyilván mindegyikünknek vannak hibái, de alapvetően egy erős, agresszív, ugyanakkor labdabiztos középpályánk van. Sajnálom, hogy Matija megsérült, de mindeközben úgy gondolom, hogy ő sem pótolhatatlan. A labdarúgás nem egy emberről szól, nekünk pedig kiváló játékosaink vannak, akikkel ugyanúgy sikereket érhetünk el. Meglátásom szerint erősebbek lettünk tavalyhoz képest, keményebb a felfogásunk, illetve a támadásoknál is agresszívabbak vagyunk.

Legutóbb a Kecskemét ellen kényszerből középhátvédet kellett játszanod, reméljük, erre most nem lesz szükség. Mit vársz a szombati meccstől?

Hazai pályán természetesen három ponttal és sok nézővel számolok. A szurkolóinktól idén még nagyobb támogatást kapunk, jóval többen járnak meccsre, mely logikus, hiszen a tőlük kapott energiához eredményeket is tudunk társítani. Ugyanakkor az NB I-ben sosincs könnyű mérkőzés, minden csapat ellen a maximumot kell nyújtani.

 

BAJUSZ ZOLTÁN

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.