„Szeretnénk egy olyan újpesti csapatot, melyre minden lila-fehér érzelmű szurkoló büszke lehet!”

Véget ért a futsalszezon, az Újpest FC-220Volt a 10. helyen végzett, megtartva ezzel az NB I-es indulási jogot. A csapat sportigazgatója, Óvádi László adott interjút a 2023/24-es idényről, az előttük álló változásokról és a tervekről.

352270396 203602009251302 567061177581944557 n

Tizedik hely a bajnokságban, lehetett volna jobb és rosszabb is. Összeségében hogyan értékeled a szezont?

Az idény előtt a célkitűzésünk a biztos bennmaradás az első osztályban és 1-2 fiatal játékos beépítése volt. Ezeket tekintve elégedettek lehetünk, hiszen sikerült mindkettőt véghez vinni. Próbálunk a pozitívumokra fókuszálni: voltak kifejezetten jó meccseink, rangadók, amelyeket meg tudtunk nyerni. Adtunk játékost a válogatottnak, és kialakult egy olyan fiatalokból álló mag, amelyet tovább tudunk vinni a következő szezonra.

Elég hektikus év van mögöttetek. A játékosok, hogyan élték meg az eseményeket?

Keretünkben megtalálható 16-17 éves és 34 éves játékos is, így nyilván mindenki máshogyan élte meg a sikereket, esetleges kudarcokat. Az alapszakasz zárása előtt két pontra voltunk a felsőháztól, az, hogy ezt végül nem sikerült elérni, picit rányomta bélyegét az alsóházi szereplésünkre. Bár a szezon elején úgy vágtunk neki a bajnokságnak, hogy meglepetést is szerezhetünk, viszont sajnos a kulcsembereinket sokszor kellett sérülés miatt pótolni, ezt a terhelést pedig fiataljaink még nem tudták teljes egészében megoldani.

Többször is említetted, hogy fiatalításon megy át a keret. Emellett várható még változás a játékosállományban?

Ahogy szinte minden évben - úgy idén is - a tőkeerős klubok elviszik a legjobb játékosainkat, mi pedig jelenleg nem tudjuk azokat a feltételeket megadni, mint amit a bajnokság topcsapatai kínálnak. Természetesen próbáljuk a lehetőségekhez képest a legjobbat kínálni, de van, hogy ez is kevés. A következő szezonban nem lesz keretünk tagja két korábbi válogatott játékosunk, Lipl Noel és Horváth Benedek, akik Veszprémben folytatják. Fontos elmondanom, hogy ezek a srácok ebben az évben is mindent megtettek a csapatért, nem lett volna tisztességes velük szemben, ha megakadályozzuk az ő előrelépésüket. Természetesen lesznek érkezők is, elsőnek talán Milavecz Kevint említeném meg, aki az idei szezon egyik meglepetésembere volt, nem mellesleg újpesti srác. Rajta kívül is jönnek új játékosok, és tervezzük két kiváló légiós érkezését is.

Ennek tükrében, mit vártok az új szezontól, és mivel telnek majd a következő hónapok?

Bizakodva várjuk a jövőt, hiszünk benne, hogy újra előre halad a klub, és a következő szezonban már a felsőházban küzd az éremért. Bízunk abban, hogy ennek a lehetősége feldobja majd a játékosokat is, hisz azt vallom, Újpesten játszani büszkeség! Most pár hét szünet következik a srácoknak, addig mi, vezetők dolgozunk majd a biztos háttér megteremtésén, hiszen, ha valóban komolyabb célokért szeretnénk küzdeni, akkor ahhoz forrást kell teremteni. Természetesen dolgozunk a megfelelő játékoskeret kialakításán, szinte naponta tárgyalunk játékosokkal, menedzserekkel. A célunk továbbra is egyértelmű: szeretnénk egy olyan újpesti csapatot, melyre minden lila-fehér érzelmű szurkoló büszke lehet!

Futsalosaink a PTE-PEAC kiütésével biztosították bennmaradásukat!

Az Újpest FC-220Volt a négy gólt szerző Lipl Noel és a mesterhármast szerző Hadzsi Máté vezetésével 9-4-re verte hazai pályán a PTE-PEAC gárdáját a futsal NB I alsóházának 9. fordulójában. Ezzel a sikerrel biztossá vált, hogy a lila-fehér csapat a következő idényben is az élvonalban szerepelhet majd.

futsalweb

Az újpestiek számára kiemelt jelentőséggel bírt a szombat esti, PTE-PEAC elleni összecsapás, hiszen egy győzelemmel garantálható volt az elsőosztályú tagság meghosszabbítása, egy vereség azonban a biztos kiesést jelentette volna egy körrel a pontvadászat vége előtt.

A tét ismeretében remekül kezdtük a találkozót, és Östör Martin jóvoltából már a 2. percben megszereztük a vezetést. Egy perccel később pedig meg is dupláztuk előnyünket, méghozzá Lipl jóvoltából. Ezt követően sem álltunk le, a 11. percben Hadzsi villant, utána pedig szinte azonnal Lipl lőtte meg a maga második, az Újpest negyedik gólját, így nagyon gyorsan 4-0-ra mentünk.

A pécsiek az első negyedóra végén kétszer is beköszöntek, így egy pillanatra szorossá vált a párharc, de tényleg csak egy pillanatra, hiszen a 16., a 17. és a 19. percben is gólt szereztünk: sorrendben Lipl, Hadzsi és Östör tett arról, hogy a szünetben 7-2 álljon az eredményjelzőn.

A fordulás után Lipl negyedszer is megzörgette a hálót, végérvényesen eldöntve ezzel a találkozót. A vendégek részéről Koronics Márk ugyan kozmetikázott az álláson, de Hadzsi gyorsan helyreállította a világ rendjét. A lényegen semmin nem változtatott, hogy a PTE-PEAC szerezte a meccs utolsó gólját, a vége 9-4 lett, így egy fordulóval a bajnokság vége előtt matematikailag is biztossá vált, hogy az újpesti futsalosok a következő szezont is az NB I-ben kezdhetik majd meg.

FUTSAL NB I, ALSHÓHÁZ, 9. FORDULÓ
Újpest FC-220Volt – PTE-PEAC 9-4

 

Futsalosaink Kecskeméten kezdik az évet

Az Újpest FC-220Volt hétfő este a Scoregoal-Kecskeméthez látogat a futsal NB I 19. fordulójában.

Fontos mérkőzés vár a futsalosainkra, hiszen 4 forduló van hátra az alapszakaszból, és éles a küzdelem a felsőházban még kiadó egy helyért. Továbbá az sem mindegy, hogy az alsóházba hány pontot visznek magukkal az együttesek, ha nem jön össze az első hat hely valamelyike.

Ami a mieinket illeti: a sérültek, betegek felépültek, egyedül Klacsák Bence játéka kérdéses.

A két gárda rengeteg alkalommal játszott már egymás ellen, hiszen a másodosztályban is nagyjából egy időben kezdtek el fejlődni a csapatok, a Kecskemétnek azonban egy év fórja van az NB I-es tagságot nézve. Az élvonalban ez lesz a 8. összecsapása felek között: eddig még nyeretlenek vagyunk a Kecskemét ellen, 2 döntetlen és 5 vereség, a gólkülönbség pedig 13-25 a mi szempontunkból. Az őszi mérkőzésen 3-3-as döntetlen született. Szünetben 2-1-re vezettünk, majd fordított a Kecskemét, amelyet sikerült egalizálni. A gólokon Cotirlan (Haász öngólja lett hivatalosan) és Östör Martin (2), illetve Milosavjevic és Suscsák (2) osztoztak.

A párharc legeredményesebb játékosa Suscsák Máté 3 góllal (illetve Serginho szintén 3-al), igaz, idén nyártól ő már a Kecskemét oldalát erősíti, sőt, ősszel ott is lőtt már kettőt ellenünk, így már 5 gólos, ha mindkét oldalt latba vetjük. A jelenlegi újpesti keretből mindössze Horváth Benedek és Östör Martin szereztek gólt a Hírös város csapata ellen, utóbbi kettőt is. Kecskeméti oldalról Ristic 4, Hadnagy 3 góllal áll, a jelenlegi keretből Pál Patrik 3 gólt tudhat a neve mellett. Érdekesség, hogy Simic és Klacsák korábban ott Kecskeméten szerepeltek, most mindkettő a mi futsalosunk, pont ellenkező utat járva a karrierjükben, mint Suscsák.

A találkozót a Messzi István Sportcsarnokban rendezik Kecskeméten, 18:30-tól. A helyi televízió a YouTube-n élő közvetítéssel jelentkezik majd, így ott is követhető lesz az összecsapás.

Moga Lóránt csapata múlt héten továbbjutott a kupában, igaz, meglehetősen foghíjas létszámmal. Azóta Kovács Benjaim felépült a betegségéből, Bozidar Simic visszatért az ortodox karácsonyi ünnepségől, így valamelyest jobb helyzetben várhatjuk ezt a fontos párharcot. Ennek apropókából vezetőedzőnkkel beszélgettünk:

Moga Lóránt:

Az edzések jó hangulatban zajlottak a elmúlt két hétben, úgy tűnik, Hadzsi Máté teljesen felépült, Simic visszatért a pihenésből, egyedül Klacsák Bence nem végzett még száz százalékos munkát, így az ő játékát vélhetően kockáztatjuk még.

Mivel telt ez a rövid felkészülési időszak?

Az edzéseken próbálunk sok létszám fölényes szituációt gyakorolni, döntéshozatali játékot játszunk, főleg azért, hogy fejlesszük a fiataloknak az ilyen jellegű képességeit. Jó erőállapotban van a csapat, lassan mindenki utoléri magát. Remélem, hogy a folytatásban már nem fognak súlytani minket a sérülések, akkor bármilyen eredményre képesek lehetünk. Eddig sajnos nem voltunk túl szerencsések ebből a szempontból. Nagy fegyvertény, hogy így is versenyben vagyunk.

Volt egy téli távozó a csapattól, Cotirlan Máté személyében. Mit lehet tudni róla?

Igen, a 18 éves játékos sajnos feladta a futsalt, visszament nagypályás álmokat kergetni. Tiszteletben tartjuk a döntését és sok sikert kívánunk neki!

Négy mérkőzés van hátra az alapszakaszból. Hány pontra lenne szükség a felsőházhoz?

Nehéz ezt megbecsülni, mert úgy látom, hogy a két győzelem nem lesz elég, hiába vagyunk csak két pontra a céltól. Négy előttünk álló csapattal játszunk. Nagyon nehéz időszak vár ránk, 18 nap alatt lezajlik az utolsó négy forduló a bajnokságban, és ha szeretnénk a felsőházban folytatni, akkor ahhoz meglátásom szerint szükségünk van 9 pontra. Én képesnek tartom a csapatot erre, hisz bebizonyítottuk már, fel tudjuk venni a versenyt a legjobbakkal is. Ehhez azonban mindenkitől a maximumra lesz szükség.

Első ellenfelünk a Kecskemét. Mire számít?

A Kecskemét mérkőzésre bizakodva utazunk, tudjuk, hogy egy jó erőkből és rutinos játékosokból álló csapatról van szó, külföldi játékosokkal, szakmai stábbal. Ismerjük a pozitív erényeiket, de azt is tudjuk, hogyan lehetne őket meglepni. A kérdés csak az, hogy amit gyakoroltunk edzéseken, meg tudjuk-e valósítani a meccsen. Remélem, hogy a mi fiatalos lendületünk tud érvényesülni ezen a találkozón, mert egy győzelemmel nagy lépést tehetnénk a céljaink eléréséhez.


FUTSAL NB I, 19. FORDULÓ
Scoregoal-Kecskemét - Újpest FC-220Volt 18:30

Futsalcsapatunk egy pontot szerzett Pécsen

Az Újpest FC-220Volt 2-2-es döntetlent játszott a PTE-PEAC vendégeként a futsal NB I 17. fordulójában.

Hadzsi Máté, Cotirlan Máté és Klacsák Bence sérülés miatt nem tarthatott a kerettel, néhány U19-es játékosunk pedig a szombati, debreceni bajnoki meccs miatt maradt ki a nevezettek közül. Újra ott volt azonban a 2004-es születésű Simon Balázs is, aki az NB III-as csapatunkban termeli a gólokat szép számmal, nagypályán pedig az Újpest Football Club igazolt játékosa.

Sokkal jobban kezdte a mérkőzést a pécsi csapat, kicsit dekoncetrált teljesítményt nyújtottunk a találkozó első felében. Helyzetek adódtak itt is ott is, de játékban a fekete-fehér mezes alakulat fölénk nőtt. Moga mester végül 5 a 4 elleni, vészkapus játékkal igyekezett megtörni a hazai nyomást és felhozni a mieinket, és ez össze is jött, mert ezt követően sok lehetőséget sikerült kialakítani. Horváth Benedek közelről hibázott, majd Östör kitűnő próbálkozását is hárította egy blokkoló pécsi láb. A legközelebb a gólszerzéshez Lipl járt, ám 10 méteres lövése a keresztlécen csattant, így 0-0-ás döntetlennel zárult az első játékrész.

A folytatásban nagyon sok lehetőségünk adódott, elsősorban átlövésből, de egy blokkoló védő mindig közbeszólt. Moga Lóránt sokszor nyúlt ismét az 5 a 4 elleni, vészkapus játékhoz, amelynek eredményeképp a félidő derekán Östör meg is szerezte a vezetést: Harnisch lövése kipattant, majd Horváth Benedek duplázása is a kapufán csattant, ám Östör Martin közelről már nem hibázott (0-1). Nem tartott sokáig az előnyünk, egy sarokrúgás után Bartal bombagóljával egy percen belül egalizált a Pécs (1-1). Újra vészkapus támadás következett, ám ezúttal belehibáztunk, és ez eladott labdának üres kapus gól lett az eredménye: Molnár Csongor célzott pontosan, így már a PTE-nél volt a fór. Ezután már kénytelenek voltunk erőltetni ezt a fajta játékot, ami szerencsére kifizetődött: Horváth Benedek bepasszára Simic érkezett és egalizáltkét perccel a vége előtt, beállítva ezzel a 2-2-es végeredményt.

Bár az 1 pont nem túl sok, de így is feljöttünk egy egységnyire a még felsőházat jelentő 6. helyezéstől, köszönhetően annak is, hogy a Nyírbátor kikapott odahaza a Veszprémtől. December 21-én, a Berettyóújfalu elleni mérkőzéssel zárjuk a 2023-as esztendőt.

Moga Lóránt vezetőedző értékelése:

„Sajnos a mai estén nem azt produkáltuk a pályán, amit az előző két fordulóban. Próbálkoztunk mindennel, centerjáték, 4-0-ás felállás, 5 a 4 elleni, vészkapus játék, de az utolsó passzoknál mindig rossz döntést hoztunk, így meg kell elégednünk az egy ponttal. Dolgozzunk tovább, hogy az év utolsó mérkőzésén jó teljesítményt tudjunk nyújtani, és egy szép győzelemmel tudjuk zárni ezt a félévet.”

FUTSAL NB I, 17. FORDULÓ
PTE-PEAC - Újpest FC-220Volt 2-2

 

Magabiztos győzelem Maglódon, újra közel a rájátszáshoz futsalcsapatunk

Az Újpest FC-220Volt 5-1-es sikert aratott a Maglódon a futsal NB I 16. fordulójában.

A mérkőzés előtt jó hírnek számított, hogy a vasárnap még gyengélkedő Östör Martin tudta vállalni a játékot, és Hadzsi Máté is bevethetőnek tűnt hosszú idő után.

Az újpesti csapat kezdte a meccset, aminek azért van csak jelentősége, mert másfél percig hazai játékos még csak hozzá sem ért a labdához. A 2. perc végén Horváth Benedek készítette le a labdát Simicnek, aki kissé kisodródott helyzetből az oldalhálóba lőtt. Nyomasztó újpesti labdabirtoklással folytatódott a találkozó, aminek eredményeképp egy nagyon szép Lipl-Östör-Hadzsi háromszögelés után a most visszatérő játékos közelről, a hosszún érkezve a kapuba talált (0-1).

A folytatásra sem változott a játék képe, szinte egy csapat volt csak a pályán. A 14. percben Kinics remek kidobása után Lipl kisodródott helyzetből a középen érkező Katona elé tálalt, aki gólra váltotta a helyzetet (0-2). Egy perccel később vészkapus játék során - amelyhez Kinics zárkózott fel - Katona készítette vissza a labdát Östörnek, ő pedig nagyjából 9 méterről spiccel kilőtte a rövid alsót (0-3).

Ezután átállt 5 a 4 elleni játékra a hazai csapat, Milavecz révén pedig ki is hagytak egy ordító helyzetet. A 19. percben aztán már létszámegyenlő játéknál Simic adott el egy labdát, amit szépen kijátszva Jenei váltott gólra (1-3). A félidő utolsó percében 5 a 4 elleni játéknál Lipl szerzett labdát, majd meg sem állt a kapuig vele (1-4). Meggyőző újpesti fölénnyel vonultak pihenőre a csapatok.

A második félidőt Horváth Benedek szép egyéni alakítása nyitotta, ám végül a kapu mellé bombázott. A 23. percben sarokrúgásból Sallai lőtt közelről kapufát, igaz Kinics is zárta a szöget, majd nem sokkal később a másik kapufán is csattant a labda, Simic lövését a kapus védte szépen. A 27. percben Horváth Benedek ugrott ki egyedül, elvitte a kapus mellett is a labdát, ám a hátrafutó hazai védő bele lépett a lövésbe.

A 30. percben sajnos Petric belépőjét követően Hadzsinak leragadt a lába, fiatal játékosunkat le kellett vinni a pályáról. Az utolsó 8 percre sűrűn nyúlt 5 a 4 elleni játékhoz a hazai csapat. A 36. percben Simic szerzett labdát ezúttal létszámegyenlőségnél, Horváth Benedek elé tálalt, aki 6 méterről spiccel, nagy erővel a léc alá bombázott (1-5), kialakítva ezzel a végeredményt.

FUTSAL NB I, 16. FORDULÓ

MAG-LOG Maglód - Újpest FC-220Volt 1-5

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.