Futsalosaink Kecskeméten kezdik az évet

Az Újpest FC-220Volt hétfő este a Scoregoal-Kecskeméthez látogat a futsal NB I 19. fordulójában.

Fontos mérkőzés vár a futsalosainkra, hiszen 4 forduló van hátra az alapszakaszból, és éles a küzdelem a felsőházban még kiadó egy helyért. Továbbá az sem mindegy, hogy az alsóházba hány pontot visznek magukkal az együttesek, ha nem jön össze az első hat hely valamelyike.

Ami a mieinket illeti: a sérültek, betegek felépültek, egyedül Klacsák Bence játéka kérdéses.

A két gárda rengeteg alkalommal játszott már egymás ellen, hiszen a másodosztályban is nagyjából egy időben kezdtek el fejlődni a csapatok, a Kecskemétnek azonban egy év fórja van az NB I-es tagságot nézve. Az élvonalban ez lesz a 8. összecsapása felek között: eddig még nyeretlenek vagyunk a Kecskemét ellen, 2 döntetlen és 5 vereség, a gólkülönbség pedig 13-25 a mi szempontunkból. Az őszi mérkőzésen 3-3-as döntetlen született. Szünetben 2-1-re vezettünk, majd fordított a Kecskemét, amelyet sikerült egalizálni. A gólokon Cotirlan (Haász öngólja lett hivatalosan) és Östör Martin (2), illetve Milosavjevic és Suscsák (2) osztoztak.

A párharc legeredményesebb játékosa Suscsák Máté 3 góllal (illetve Serginho szintén 3-al), igaz, idén nyártól ő már a Kecskemét oldalát erősíti, sőt, ősszel ott is lőtt már kettőt ellenünk, így már 5 gólos, ha mindkét oldalt latba vetjük. A jelenlegi újpesti keretből mindössze Horváth Benedek és Östör Martin szereztek gólt a Hírös város csapata ellen, utóbbi kettőt is. Kecskeméti oldalról Ristic 4, Hadnagy 3 góllal áll, a jelenlegi keretből Pál Patrik 3 gólt tudhat a neve mellett. Érdekesség, hogy Simic és Klacsák korábban ott Kecskeméten szerepeltek, most mindkettő a mi futsalosunk, pont ellenkező utat járva a karrierjükben, mint Suscsák.

A találkozót a Messzi István Sportcsarnokban rendezik Kecskeméten, 18:30-tól. A helyi televízió a YouTube-n élő közvetítéssel jelentkezik majd, így ott is követhető lesz az összecsapás.

Moga Lóránt csapata múlt héten továbbjutott a kupában, igaz, meglehetősen foghíjas létszámmal. Azóta Kovács Benjaim felépült a betegségéből, Bozidar Simic visszatért az ortodox karácsonyi ünnepségől, így valamelyest jobb helyzetben várhatjuk ezt a fontos párharcot. Ennek apropókából vezetőedzőnkkel beszélgettünk:

Moga Lóránt:

Az edzések jó hangulatban zajlottak a elmúlt két hétben, úgy tűnik, Hadzsi Máté teljesen felépült, Simic visszatért a pihenésből, egyedül Klacsák Bence nem végzett még száz százalékos munkát, így az ő játékát vélhetően kockáztatjuk még.

Mivel telt ez a rövid felkészülési időszak?

Az edzéseken próbálunk sok létszám fölényes szituációt gyakorolni, döntéshozatali játékot játszunk, főleg azért, hogy fejlesszük a fiataloknak az ilyen jellegű képességeit. Jó erőállapotban van a csapat, lassan mindenki utoléri magát. Remélem, hogy a folytatásban már nem fognak súlytani minket a sérülések, akkor bármilyen eredményre képesek lehetünk. Eddig sajnos nem voltunk túl szerencsések ebből a szempontból. Nagy fegyvertény, hogy így is versenyben vagyunk.

Volt egy téli távozó a csapattól, Cotirlan Máté személyében. Mit lehet tudni róla?

Igen, a 18 éves játékos sajnos feladta a futsalt, visszament nagypályás álmokat kergetni. Tiszteletben tartjuk a döntését és sok sikert kívánunk neki!

Négy mérkőzés van hátra az alapszakaszból. Hány pontra lenne szükség a felsőházhoz?

Nehéz ezt megbecsülni, mert úgy látom, hogy a két győzelem nem lesz elég, hiába vagyunk csak két pontra a céltól. Négy előttünk álló csapattal játszunk. Nagyon nehéz időszak vár ránk, 18 nap alatt lezajlik az utolsó négy forduló a bajnokságban, és ha szeretnénk a felsőházban folytatni, akkor ahhoz meglátásom szerint szükségünk van 9 pontra. Én képesnek tartom a csapatot erre, hisz bebizonyítottuk már, fel tudjuk venni a versenyt a legjobbakkal is. Ehhez azonban mindenkitől a maximumra lesz szükség.

Első ellenfelünk a Kecskemét. Mire számít?

A Kecskemét mérkőzésre bizakodva utazunk, tudjuk, hogy egy jó erőkből és rutinos játékosokból álló csapatról van szó, külföldi játékosokkal, szakmai stábbal. Ismerjük a pozitív erényeiket, de azt is tudjuk, hogyan lehetne őket meglepni. A kérdés csak az, hogy amit gyakoroltunk edzéseken, meg tudjuk-e valósítani a meccsen. Remélem, hogy a mi fiatalos lendületünk tud érvényesülni ezen a találkozón, mert egy győzelemmel nagy lépést tehetnénk a céljaink eléréséhez.


FUTSAL NB I, 19. FORDULÓ
Scoregoal-Kecskemét - Újpest FC-220Volt 18:30

Futsalcsapatunk egy pontot szerzett Pécsen

Az Újpest FC-220Volt 2-2-es döntetlent játszott a PTE-PEAC vendégeként a futsal NB I 17. fordulójában.

Hadzsi Máté, Cotirlan Máté és Klacsák Bence sérülés miatt nem tarthatott a kerettel, néhány U19-es játékosunk pedig a szombati, debreceni bajnoki meccs miatt maradt ki a nevezettek közül. Újra ott volt azonban a 2004-es születésű Simon Balázs is, aki az NB III-as csapatunkban termeli a gólokat szép számmal, nagypályán pedig az Újpest Football Club igazolt játékosa.

Sokkal jobban kezdte a mérkőzést a pécsi csapat, kicsit dekoncetrált teljesítményt nyújtottunk a találkozó első felében. Helyzetek adódtak itt is ott is, de játékban a fekete-fehér mezes alakulat fölénk nőtt. Moga mester végül 5 a 4 elleni, vészkapus játékkal igyekezett megtörni a hazai nyomást és felhozni a mieinket, és ez össze is jött, mert ezt követően sok lehetőséget sikerült kialakítani. Horváth Benedek közelről hibázott, majd Östör kitűnő próbálkozását is hárította egy blokkoló pécsi láb. A legközelebb a gólszerzéshez Lipl járt, ám 10 méteres lövése a keresztlécen csattant, így 0-0-ás döntetlennel zárult az első játékrész.

A folytatásban nagyon sok lehetőségünk adódott, elsősorban átlövésből, de egy blokkoló védő mindig közbeszólt. Moga Lóránt sokszor nyúlt ismét az 5 a 4 elleni, vészkapus játékhoz, amelynek eredményeképp a félidő derekán Östör meg is szerezte a vezetést: Harnisch lövése kipattant, majd Horváth Benedek duplázása is a kapufán csattant, ám Östör Martin közelről már nem hibázott (0-1). Nem tartott sokáig az előnyünk, egy sarokrúgás után Bartal bombagóljával egy percen belül egalizált a Pécs (1-1). Újra vészkapus támadás következett, ám ezúttal belehibáztunk, és ez eladott labdának üres kapus gól lett az eredménye: Molnár Csongor célzott pontosan, így már a PTE-nél volt a fór. Ezután már kénytelenek voltunk erőltetni ezt a fajta játékot, ami szerencsére kifizetődött: Horváth Benedek bepasszára Simic érkezett és egalizáltkét perccel a vége előtt, beállítva ezzel a 2-2-es végeredményt.

Bár az 1 pont nem túl sok, de így is feljöttünk egy egységnyire a még felsőházat jelentő 6. helyezéstől, köszönhetően annak is, hogy a Nyírbátor kikapott odahaza a Veszprémtől. December 21-én, a Berettyóújfalu elleni mérkőzéssel zárjuk a 2023-as esztendőt.

Moga Lóránt vezetőedző értékelése:

„Sajnos a mai estén nem azt produkáltuk a pályán, amit az előző két fordulóban. Próbálkoztunk mindennel, centerjáték, 4-0-ás felállás, 5 a 4 elleni, vészkapus játék, de az utolsó passzoknál mindig rossz döntést hoztunk, így meg kell elégednünk az egy ponttal. Dolgozzunk tovább, hogy az év utolsó mérkőzésén jó teljesítményt tudjunk nyújtani, és egy szép győzelemmel tudjuk zárni ezt a félévet.”

FUTSAL NB I, 17. FORDULÓ
PTE-PEAC - Újpest FC-220Volt 2-2

 

Magabiztos győzelem Maglódon, újra közel a rájátszáshoz futsalcsapatunk

Az Újpest FC-220Volt 5-1-es sikert aratott a Maglódon a futsal NB I 16. fordulójában.

A mérkőzés előtt jó hírnek számított, hogy a vasárnap még gyengélkedő Östör Martin tudta vállalni a játékot, és Hadzsi Máté is bevethetőnek tűnt hosszú idő után.

Az újpesti csapat kezdte a meccset, aminek azért van csak jelentősége, mert másfél percig hazai játékos még csak hozzá sem ért a labdához. A 2. perc végén Horváth Benedek készítette le a labdát Simicnek, aki kissé kisodródott helyzetből az oldalhálóba lőtt. Nyomasztó újpesti labdabirtoklással folytatódott a találkozó, aminek eredményeképp egy nagyon szép Lipl-Östör-Hadzsi háromszögelés után a most visszatérő játékos közelről, a hosszún érkezve a kapuba talált (0-1).

A folytatásra sem változott a játék képe, szinte egy csapat volt csak a pályán. A 14. percben Kinics remek kidobása után Lipl kisodródott helyzetből a középen érkező Katona elé tálalt, aki gólra váltotta a helyzetet (0-2). Egy perccel később vészkapus játék során - amelyhez Kinics zárkózott fel - Katona készítette vissza a labdát Östörnek, ő pedig nagyjából 9 méterről spiccel kilőtte a rövid alsót (0-3).

Ezután átállt 5 a 4 elleni játékra a hazai csapat, Milavecz révén pedig ki is hagytak egy ordító helyzetet. A 19. percben aztán már létszámegyenlő játéknál Simic adott el egy labdát, amit szépen kijátszva Jenei váltott gólra (1-3). A félidő utolsó percében 5 a 4 elleni játéknál Lipl szerzett labdát, majd meg sem állt a kapuig vele (1-4). Meggyőző újpesti fölénnyel vonultak pihenőre a csapatok.

A második félidőt Horváth Benedek szép egyéni alakítása nyitotta, ám végül a kapu mellé bombázott. A 23. percben sarokrúgásból Sallai lőtt közelről kapufát, igaz Kinics is zárta a szöget, majd nem sokkal később a másik kapufán is csattant a labda, Simic lövését a kapus védte szépen. A 27. percben Horváth Benedek ugrott ki egyedül, elvitte a kapus mellett is a labdát, ám a hátrafutó hazai védő bele lépett a lövésbe.

A 30. percben sajnos Petric belépőjét követően Hadzsinak leragadt a lába, fiatal játékosunkat le kellett vinni a pályáról. Az utolsó 8 percre sűrűn nyúlt 5 a 4 elleni játékhoz a hazai csapat. A 36. percben Simic szerzett labdát ezúttal létszámegyenlőségnél, Horváth Benedek elé tálalt, aki 6 méterről spiccel, nagy erővel a léc alá bombázott (1-5), kialakítva ezzel a végeredményt.

FUTSAL NB I, 16. FORDULÓ

MAG-LOG Maglód - Újpest FC-220Volt 1-5

Három vereség után ismét győzött a futsalcsapatunk

Az Újpest futsalcsapata 5-2-es sikert aratott a Magyar Futsal Akadémia otthonában, az NB I 14. fordulójában.

Tapogatózó játékkal kezdődött a mérkőzés, percekig vendégfölényben zajlott a meccs, de helyzetet nem sikerült kialakítani. Az első komolyabb lövést a 6. percben jegyezhettük fel Klacsák révén, de a kapus szépen védett.

A 7. percben viszont Neumann vesztett labdát saját térfélen, amelyet ki is játszott nullára a hazai csapat, Véghelyi értékesítette a helyzetet (1-0), így gyakorlatilag az első támadását gólra váltotta a kék-fehér alakulat. A 10. percben óriási egyenlítési lehetőségünk adódott, de Horváth Benedek rossz döntést hozott, majd Lipl lőtt mellé ajtó-ablak helyzetben.

Futószalagon érkeztek a lila-fehér ziccerek, hol a mieink választottak gyengébb megoldást, hol a kapus hárított bravúrral, így a szünetben 1-0 állt az eredményjelzőn.

A második félidő viszont gyors újpesti góllal kezdődött, Östör passzolt fel a kapu előterébe Horváth Barnabásnak, aki lekészítette a labdát, Östör pedig kilőtte a bal felsőt (1-1). Az egyenlítés megnyitotta a gólcsapot, nem állt sokáig döntetlenre a meccs, a 23. percben egy szép hazai támadás után Szabó D. a hosszú kapufánál becsúszva szerzett újra vezetést az MFA számára (2-1). Egy perccel később 7 méterről Harnisch végezhetett el szabadrúgást, és a megnyíló sorfal és a kapus között a hálóba lőtt (2-2).

A 25. percben ezúttal 9 méterről jöhetett egy újabb újpesti szabadrúgás, ezt Lipl vágta nagy erővel a kapuba (2-3). Ezt követően megint sorjáztak a lehetőségeink, de nem egy ideig nem tudtuk tovább duzzasztani fórunkat.

Az MFA a hajrában átállt 5 a 4 elleni játékra, ám jelentősebb helyzetet nem sikerült kialakítaniuk, ráadásul egy labdaszerzésből az üresen maradt kapuba Harnisch emelt egész pályáról, kettőre növelve előnyünket. Az utolsó percre maradt még egy lila-fehér gól, Moga mester átállt 5 a 4 elleni játékra, az MFA kitámadott, Lipl pedig a hosszún érkezve laposan a kapus lábai között a hálóba lőtt, kialakítva ezzel a 2-5-ös végeredményt.

FUTSAL NB I, 14. FORDULÓ

Magyar Futsal Akadémia - Újpest FC-220Volt 2-5

Óvádi László: Megérdemlik a srácok a bizalmat!

Lement a futsalbajnokság alapszakaszának a fele, pénteken már a második kör kezdődik. Az Újpest FC csapata a 7. helyen áll, mindössze három ponttal lemaradva a felsőházi rájátszástól. Ennek apropójából Óvádi László sportigazgatóval beszélgettünk.

Nyáron nagy fiatalítás kezdődött a csapatnál, az alapszakasz felénél járunk, hogy látja az eddigieket?

Azon az úton haladunk, amit előzetesen elterveztünk. A fiatal, tapasztalatlanabb keretből egy masszív csapat alakult ki. Sőt, büszkén mondhatom, hogy ezek a tehetséges játékosok nálunk hétről-hétre megkapják az esélyt a bizonyításra, hogy minél nagyobb rutinra tegyenek szert és jobb játékosokká váljanak a magyar futsal számára, ez pedig már önmagában hatalmas fegyvertény.

Az eredmények meglehetősen hullámzóak. Akadtak ugyan szép győzelmek és bravúros döntetlenek például tavalyi felsőházi csapatok ellen, de sima vereség is, főleg idegenben. Mi lehet ennek az oka?

Óriási különbség van az utánpótlás-bajnokság és a profi első osztály között. Teljesen más tudású csapatok, sok esetben teltházas csarnokok és folyamatos nyomás, néhol eredménykényszer. Ezeket mind meg kell szokniuk a fiatal játékosoknak ahhoz, hogy jobb futsalosokká váljanak, és nem mindig tudnak azonos szinten teljesíteni. Ez természetes. Feltétel nélkül hiszünk abban, hogy Újpesten egy olyan csapatot építsünk, ami elsősorban magyarokra, azon belül pedig újpesti kötődésű fiatalokra alapozzon. Ehhez idő és bizalom kell. Részünkről mindkettő megvan. Tudtuk, és felkészültünk arra, hogy ez akar fájó vereségekkel is járhat, mégis ezt az utat szeretnénk bejárni. Hiszek abban, hogy légiósokra csak akkor van szükség, ha valóban nagy tudással rendelkeznek, kiemelkednek a mezőnyből és segítségére lehetnek a magyar játékosoknak. Tudom, hogy idő kell, míg utolérjük az élmezőnyt, de amikor szurkolóink támogatását élveztük a hazai meccseken, rendre kiváló játékkal és remek győzelemmel háláltuk meg a támogatást, gondolok itt például az Aramis elleni 8-3-as sikerre!

A bajnokság előtt kitűzött cél változott menet közben?

Egyáltalán nem! Az 5-8. hely valamelyike lett kitűzve, jelenleg a hetedik pozícióban vagyunk, tehát ott tartunk, ahol lennünk kell. Kis szerencsével ez akár még jobb is lehetne. Az alapszakasz második felében otthon játszunk olyan csapatokkal, akik a felsőház várományosai, ha ezekből jól jövünk ki, sikerül bravúrgyőzelmeket elérnünk, még előrébb is léphetünk a tabellán. De elsődleges és alapvető célunk a biztos bennmaradás, és az, hogy egy olyan csapat legyen az Újpest, aki bárki ellen képes nyerni, és lássuk azt, hogy a jelenlegi fiatalok közül, kik ugorják meg ezt a lécet, hogy hosszú távon is alapjátékosai legyenek a klubnak. Ezekkel együttvéve mi mindig, mindenhol a győzelemért lépünk pályára, nem adhatjuk alább. Még akkor sem, ha a realitás legtöbbször nem ezt mondatná. Újpest-mezben nem is lehet más célunk, mint győzelmeket, jó eredményeket elérni! Ez az, amit minden mérkőzésre meg tudunk ígérni! Arra kérek mindenkit, aki kötődik az újpesti labdarúgáshoz, jöjjön ki, buzdítsa a csapatot, mert a srácok ezután is megtesznek majd mindent! A keret tele van 18-19 éves játékosokkal, az NB I egyik, ha nem a legfiatalabb kerete a miénk. Megérdemlik a fiúk a bizalmat!

Ejtsünk szót az utánpótlásról is. Idén hat korosztályban szerepel a klub, U9, U11, U13, U15, U17 és U19. Elkezdődött egy közös együttműködés a labdarúgócsapattal is. Hogy halad a munka?

Az Újpest FC-vel kötött megállapodás nagyon jól alakul, és az is látható, hogy közösen rengeteg új játékost hoztunk a futsal vérkeringésébe, és ezek a srácok meg is állják a helyüket. Az eddig lejátszott 31 utánpótlás-mérkőzésen mindössze 8 vereséget szenvedtek a csapataink, 3 döntetlen, és mindezek mellett 20 győzelem a mérleg. Ezzel együtt a legfontosabb nem az eredmény, hanem a játéklehetőség és a fejlődés, hogy minél jobb játékosokká váljanak a sportolóink az újpesti labdarúgás (foci és futsal együttvéve) számára. Külön szeretném megemlíteni a kisebb korosztályokon kívül az U17-es és U19-es országos NBI-ben szereplő csapatainkat, akik mindketten dobogón állnak Sós László vezetésével, sőt, az U17 listavezető is. Bízunk a hasonló folytatásban. Ez a közös projekt éveken belül rengeteg pluszt adhat nekünk és a labdarúgócsapatnak is!

 

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.