Ellentétes félidők után ikszeltek futsalosaink

Ellentétes félidők után ikszeltek futsalosaink

Az Újpest FC-220Volt 3-3-as döntetlent játszott a Vasas Sportcsarnokban a ScoreGoal Kecskemét FC ellen, a futsal NB I 8. fordulójában.

Ezúttal a Fáy utcában, a vasárnapi edzésen sérülést szenvedő Hadzsi Máté nélkül lépett pályára csapatunk hétfő este. Ott lehetett viszont a keretben Horváth Benedek, aki két hét kihagyás után tért vissza.

Aktívan kezdett a lila mezes újpesti alakulat: Horváth lövése mellé szállt, Klacsák kiszorított helyzetből leadott bombáját pedig védte Krajcsi. A vendégek a 8. percben veszélyeztettek először, ekkor Bíró tört be a hatoson belülre, lövését hárította Gémesi, majd Cotirlanról a kapufára pattant a labda, ezt követően pedig sikerült felszabadítania a fiatal futsalosnak.

Rögtön válaszoltunk is, Lipl küldte el egy testcsellel Tomicot a vonal mellett, majd tüzelt, de a lapos lövést lábbal szögletre mentette a kecskeméti portás. A túloldalon sem maradtunk újabb lehetőség nélkül: előbb Tomic kísérletét ütötte ki Gémesi, majd Haász távoli bombáját ugyancsak ő tolta kapufára.

A 15. percben hálóőrünk aztán bekapcsolódott egy adogatásba, és amikor kitámadtak Pálék, egy ritmusváltás után Simic lőtt kapura. A próbálkozás után Haászra pattant a labdája, ahonnan Krajcsi hálójába csorgott. (1-0)

Kevéssel a szünet előtt Horváth Barna vezette a labdát a pálya közepe felé, amikor kibillentették egyensúlyából, így a Kecskemét tisztán mehetett a kapura. Bíró felismerte a lehetőséget, sarokkal passzolt középre, Milosavljevic pedig laposan ellőtte a labdát Gémesi mellett. (1-1)

A félidő legvégén Lipl harcolta ki a 6. kecskeméti faultot, a 10 m-est pedig Östör remekül tekerte a kapu bal oldalába a büntetőre beálló Rigó mellett. (2-1) 

A fotrdulás után gyorsan jött a vendégek egyenlítése, az Újpesten 53 bajnoki találatig jutó Suscsák fordult le Klacsákról, majd kilőtte a jobb alsót. (2-2) A Kecskemét láthatóan eggyel magasabb fokozatra kapcsolt, de sokáig jól álltuk a sarat. Bár percenként záporoztak a vendég lövések, de Gémesi többször is jól avatkozott közbe Haász lövéseinél, majd Tomic próbálkozásánál is, amikor a felső lécre tolta a játékszert.

A 28. percben újra a kapufa mentette meg a Moga-csapatot a bekapott góltól, de nem sokkal később mégis góllá érett a nyomás. Simic labdát veszített a félpályánál, amiből Tomic indulhatott, majd közére tette az üresen érkező Suscsák elé, ő pedig nem hibázott. (2-3)

A gól után szinte egyből Milosavljevic került helyzetbe, ám Gémesi hárított, majd Lipl kínálta meg kétszer is Krajcsit, aki lábbal tudott védeni. A 34. percben már ő sem tudott segíteni, amikor 5 a 4 elleni játéknál Horváth Benedek remekül lépte át a labdát, Lipl élesen középre lőtt, az érkező Östör pedig 3 méterről a kapuba pörgetett. (3-3)

Ezután újra a Kecskemét veszélyeztetett, de Pál két próbálkozását is lefülelte a remekül védő újpesti kapus. Az utolsó percben még volt egy lehetőség a látogatók előtt, de Gémesi megint a helyén volt, így döntetlennel zárult a találkozó.

Moga Lóránt vezetőedző értékelése:

„Két ellentétes félidőt produkáltunk, az elsőben mi, a másodikban a jó erőből álló Kecskemét dominált. Úgy ítélem meg, hogy igazságos eredmény született. Sok pozitív dolgot lehetne kiemelni, de a legfontosabb, hogy igazi nagybetűs csapat voltunk a mai estén! Sok sikert kívánok a Kecskemét együttesének a folytatásban!”

 

FUTSAL NB I, 8. FORDULÓ
Újpest FC-220Volt – ScoreGoal Kecskemét FC 3-3

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.