Ellentétes félidők után született meg futsalosaink második győzelme

Ellentétes félidők után született meg futsalosaink második győzelme

Az Újpest FC-220Volt 3-2-re nyert hazai pályán a Maglódi TC ellen, a Futsal NB I 5. fordulójában.

Bár javultak Moga Lóránt lehetőségei az előző meccshez képest, továbbra is akadtak hiányzók a csapatban, Kinics Bálint és Lipl Noel személyében. Utóbbi ugyan keretben volt, de a vezetőedző a játékos sérülése miatt nem kockáztatott.

A mérkőzés elejétől lehetett látni, hogy a Maglód védekezésre rendezkedett be, hiszen az első percekben megszállták a saját térfelüket. A 4. minutumban aztán Bohony iramodott meg a kapuból kifelé, de a passzát Simic leleste, majd egy jó csel után nagy erővel 10 méterről kilőtte a rövid felső sarkot (1-0). Ezután sem sokat változott a játék képe, a vendég csapat kontrára apellált, az Újpest pedig a második gól megszerzését sürgette, amely a 13. percben egy oldalberúgás után sikerült: Klacsák nagy erővel lőtte a kapuba a labdát (2-0). Hazai oldalon Gémesi kapuja alig-alig forgott veszélyben. A látogatók portása azért jóval foglalkoztatottabb volt, de a 18. minutumban hiába védett egy formás újpesti támadás és Hadzsi lövése után, a labda Érsekre pattant, aki a kapuba sodorta azt (3-0).

A második játékrészre alaposan megváltozott a meccs, a maglódiak jobban előre merészkedtek, és mindkét kapu sokkal többet forgott veszélyben, gól azonban nem született egyik oldalon sem. A 27. perctől a Maglód átváltott vészkapus játékra, amely viszonylag hamar eredményt is hozott nekik, egy kipattanó után Milavecz éles szögből laposan lőtt a hálóba (3-1). A folytatásra is maradt még némi izgalom, hiszen az 5 a 4 elleni játék mindig erős koncentrációt igényel, főleg a védekező csapattól. Horváth Benedek, majd Klacsák is eldönthette volna a találkozót néhány perccel a vége előtt, de ígéretes helyzetben nem tudtak gólt lőni. Végül 8 másodperccel a vége előtt ismét létszámfölényes gólt lőtt a vendég gárda, Jenei a hosszú kapufánál segítette a gólvonal mögé a labdát (3-2).

Bár az eredmény szoros lett, a lila-fehér győzelem nem nagyon forgott veszélyben, igaz, a maglódi csapat a mérkőzés végéig végéig teljes koncentrációra késztette Klacsákékat.

Moga Lóránt vezetőedző értékelése:

„A mai estén nagyon jól sikerült az első félidő, mindent meg tudtunk valósítani abból, amit elterveztünk, szép gólokat rúgtunk, és szemre tetszetős játékot játszottunk. A második félidőben is jól kezdtünk, de a Maglód átváltott 5 a 4 elleni játékra (12 percig - a szerk.), és ott már nem tudtuk irányítani a mérkőzést. Ellenben külön öröm számomra, hogy jól védekeztünk, és sikerült otthon tartani a nagyon értékes három pontot! Sok sikert kívánok a Maglód csapatának a folytatásban! Köszönjük a szurkolóinknak, hogy ilyen szép számban kilátogattak, és végig buzdították fiatal csapatunkat!”

 

FUTSAL NB I, 5. FORDULÓ
Újpest FC-220Volt - Maglódi TC 3-2

 

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.