Futsalcsapatunk centere a 200. NB I-es meccsére készül pénteken

Futsalcsapatunk centere a 200. NB I-es meccsére készül pénteken

Horváth Benedek négy mérkőzésen 3 gólnál és 1 gólpassznál jár az idei szezonban. Centerünk a 200. NB I-es mérkőzésén léphet pályára pénteken, és eddig 74 élvonalbeli találat fűződik a nevéhez. Ebből Újpesten 60 mérkőzésén 36 gól a mérlege, elmondható tehát, hogy otthonra talált lila-fehér mezben. Olyannyira, hogy idén csapatkapitány is lett, sőt, szokatlan módon az egyik legrutinosabb játékosnak számít, pedig még a 25. életévét sem töltötte be. Vele beszélgettünk az eddigi tapasztalatairól.

Milyennek értékeled az eddigi rajtot és a megszerzett pontokat, illetve a játékot?

Az eddigi négy meccsünkön nagyjából a papírforma érvényesült, a megszerzett 4 pont szerintem megfelel az előzetes várakozásoknak. Nekem van egy kis hiányérzetem, mert úgy érzem, hogy a DEAC ellen saját magunk dolgát nehezítettük meg, és jobb játékkal nyerhettünk volna. A mutatott játékunk néha kifejezetten biztató, de még sok hibát követünk el, amiket ki kell javítani annak érdekében, hogy eredményesek legyünk a szezonban.

Nagyon sok változás történt a keretben, hogy érzed, a csapat mennyire állt már össze?

Nyáron jelentősen átalakult a keretünk, meghatározó játékosok távoztak és új edzőnk is lett. Mostanra szerintem lassan már kezd összeállni a csapat, az új játékosok beilleszkedtek és egyre jobban értjük, hogy a mester mit szeretne megvalósítani, de természetesen ez egy hosszú folyamat lesz még.

Csapatkapitány lettél, Klacsak Bencevel párban. Mit jelent ez számodra?

Klacsival mi lettünk a csapatkapitányok erre a szezonra, ami nagy büszkeség nekem. Nagyon fiatal a keretünk, a magyarok közül mi vagyunk a két legidősebb játékos, ráadásul már nem ez az első szezonunk lila-fehérben, így próbáljuk segíteni a többieket, és igyekszünk összetartó közösséget kialakítani.

Két hazai mérkőzés következik, mit vársz ezeken?

A következő két összecsapáson mindenképpen a győzelem a cél, szeretnénk ezt a 6 pontot itthon tartani. Nem számítok könnyű meccsekre, de bízom a csapatban, hogy jó játékkal meg tudjuk nyerni ezeket a párharcokat.

Milyen céljaid vannak az idei szezonra?

Nyáron sok csapat keretében történt változás, és még a szezon elején járunk, úgyhogy nehéz megmondani, hogy ki, milyen játékerőt képvisel. Úgy gondolom, hogy van négy együttes, amely szinte biztosan a felsőházban fog játszani, és a maradék két helyért fog zajlani a küzdelem az alapszakaszban. Nekünk az a célunk, hogy mi kerüljünk oda, de ehhez kellenek majd a bravúrgyőzelmek is. Én pedig szeretném minél több góllal és jó játékkal segíteni a csapatot, hogy eredményes szezont tudjunk majd zárni. Egyéni szempontból pedig szeretnék olyan teljesítményt nyújtani, hogy ismét szóba kerülhessek a válogatottnál.

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.