Futsalcsapatunk egy pontot szerzett Pécsen

Futsalcsapatunk egy pontot szerzett Pécsen

Az Újpest FC-220Volt 2-2-es döntetlent játszott a PTE-PEAC vendégeként a futsal NB I 17. fordulójában.

Hadzsi Máté, Cotirlan Máté és Klacsák Bence sérülés miatt nem tarthatott a kerettel, néhány U19-es játékosunk pedig a szombati, debreceni bajnoki meccs miatt maradt ki a nevezettek közül. Újra ott volt azonban a 2004-es születésű Simon Balázs is, aki az NB III-as csapatunkban termeli a gólokat szép számmal, nagypályán pedig az Újpest Football Club igazolt játékosa.

Sokkal jobban kezdte a mérkőzést a pécsi csapat, kicsit dekoncetrált teljesítményt nyújtottunk a találkozó első felében. Helyzetek adódtak itt is ott is, de játékban a fekete-fehér mezes alakulat fölénk nőtt. Moga mester végül 5 a 4 elleni, vészkapus játékkal igyekezett megtörni a hazai nyomást és felhozni a mieinket, és ez össze is jött, mert ezt követően sok lehetőséget sikerült kialakítani. Horváth Benedek közelről hibázott, majd Östör kitűnő próbálkozását is hárította egy blokkoló pécsi láb. A legközelebb a gólszerzéshez Lipl járt, ám 10 méteres lövése a keresztlécen csattant, így 0-0-ás döntetlennel zárult az első játékrész.

A folytatásban nagyon sok lehetőségünk adódott, elsősorban átlövésből, de egy blokkoló védő mindig közbeszólt. Moga Lóránt sokszor nyúlt ismét az 5 a 4 elleni, vészkapus játékhoz, amelynek eredményeképp a félidő derekán Östör meg is szerezte a vezetést: Harnisch lövése kipattant, majd Horváth Benedek duplázása is a kapufán csattant, ám Östör Martin közelről már nem hibázott (0-1). Nem tartott sokáig az előnyünk, egy sarokrúgás után Bartal bombagóljával egy percen belül egalizált a Pécs (1-1). Újra vészkapus támadás következett, ám ezúttal belehibáztunk, és ez eladott labdának üres kapus gól lett az eredménye: Molnár Csongor célzott pontosan, így már a PTE-nél volt a fór. Ezután már kénytelenek voltunk erőltetni ezt a fajta játékot, ami szerencsére kifizetődött: Horváth Benedek bepasszára Simic érkezett és egalizáltkét perccel a vége előtt, beállítva ezzel a 2-2-es végeredményt.

Bár az 1 pont nem túl sok, de így is feljöttünk egy egységnyire a még felsőházat jelentő 6. helyezéstől, köszönhetően annak is, hogy a Nyírbátor kikapott odahaza a Veszprémtől. December 21-én, a Berettyóújfalu elleni mérkőzéssel zárjuk a 2023-as esztendőt.

Moga Lóránt vezetőedző értékelése:

„Sajnos a mai estén nem azt produkáltuk a pályán, amit az előző két fordulóban. Próbálkoztunk mindennel, centerjáték, 4-0-ás felállás, 5 a 4 elleni, vészkapus játék, de az utolsó passzoknál mindig rossz döntést hoztunk, így meg kell elégednünk az egy ponttal. Dolgozzunk tovább, hogy az év utolsó mérkőzésén jó teljesítményt tudjunk nyújtani, és egy szép győzelemmel tudjuk zárni ezt a félévet.”

FUTSAL NB I, 17. FORDULÓ
PTE-PEAC - Újpest FC-220Volt 2-2

 

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.