Futsalcsapatunk is megkezdte az erősítést az új szezonra

Hadzsi Máté és Katona Noel Újpesten folytatja

Két nagyon tehetséges, 2004-es születésű utánpótlás-válogatott játékossal erősített az Újpest NB I-es futsalcsapata. A fiatalok az előző szezonban újoncként robbantak be az élvonalba, és azonnal meghatározó játékosai lettek előző együttesüknek, a Rubeolának. Egyikük Hadzsi Máté, - akit a szakma az egyik legnagyobb futsalreménységnek tart -, első évében 24 bajnoki mérkőzésen 13 gólig jutott az első osztályban. Emellett az U20-as bajnokságban is remekelt, hiszen 19 találkozón 30-szor volt eredményes.

A szélső játékos iránt klubok egész hada állt sorban, ám ő végül a lila-fehérek mellett döntött.

„Mindenképpen szerettem volna Budapesten maradni az iskola miatt is, ugyanakkor a fejlődésem érdekében fontos döntést kellett hoznom. Az itt elindult folyamatok nagyon bíztatóak, és az új vezetőedző, Tony Safar személye csalogató volt számomra, jókat hallottam róla. Szeretnék tovább fejlődni, és új szintet ugrani a futsalkarrieremben. Két évre állapodtunk meg, remélem, hogy már ennyi idő alatt is sokat lépek előre, ugyanakkor nem vagyok egy „ugrálós” típus, tehát ha a számításaink beválnak, hosszabb távon is szívesen maradok.”

A másik játékos a 19 éves Katona Noel, aki főleg hátsó pozícióban érzi otthon magát, szintén alapembere lehet a jövő Újpestjének. Az elmúlt szezonban 25 mérkőzésen szerepelt a sárga-feketék mezében, ráadásul gólt is szerzett. A bal lábas játékos szintén sokat remél az újpesti váltástól.

„Nagyon örülök az újpesti lehetőségnek, nem is gondolkoztam rajta sokat, gyakorlatilag az első megbeszélés után már tudtam, hogy ide akarok igazolni. Tony Safar is jelentősen közrejátszott ebben, korábban a Dunakeszinél már dolgoztam vele, és kiváló edzőnek tartom. Remélem, sikeresek leszünk az előttünk álló idényben.”

A két játékos egyébként is kötődik Észak-Pesthez, ami a játéktudás és a jó emberi kvalitás mellett szintén szempont volt idén klubunk igazolási politikájában.

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.