Futsalcsapatunk tisztesen helytállt Berettyóújfaluban

Futsalcsapatunk tisztesen helytállt Berettyóújfaluban

Az Újpest FC-220Volt 2-0-ra kikapott az MVFC Berettyóújfalutól a futsal NB I 7. fordulójában.

Az előzetes várakozásokkal ellentétben mégis lett hiányzója Moga Lóránt csapatának, ugyanis Horváth Benedek sérülés és betegség miatt kénytelen volt kihagyni a találkozót. Az ő hiányában is a pontszerzés volt a cél, de ez korántsem ígérkezett könnyű feladatnaka tavalyi ezüstérmes ellen.

Mindkét gárda letámadással indított, így jó iramban kezdődött a találkozó. Az első lövések hazai oldalról jöttek, Rábl és Iszák próbálkozott távolról, majd egy labdavesztés után Nagy Kevin tüzelt az oldalhálóba. Támadásban maradt a Mezei-Vill, Gémesi kétszer is szépen védett. Az első igazán komoly helyzet egy oldalberúgás után alakult ki a 7. percben, de portásunk bravúrral védte Nagy Imre próbálkozását. A mi első nagy lehetőségünk egy kapuskidobás után adódott Hadzsi előtt, de kimaradt. A 9. minutumban egy labdavesztés után óriási helyzetben mentett két játékosunk is, pedig a labda már Gémesin is túljutott.

A hazai fölényt látva Moga mester időt kért, és az ezután rögtön három komoly helyzet is jutott újpesti oldalon, Hadzsi, Lipl és Simic durrantott kevéssel kapu mellé egy rövid időn belül. A 14. percben három az egy ellen ment a vendégek támadása, de De Hadzsi nem tudta gólra váltani az ígéretes esélyt. Az időkérés után egyértelműen kiegyenlítettebb lett a játék, sőt, inkább lila-fehér dominanciát hozott. Még mindig a 14. percben jártunk, amikor egy labdavesztés után a hazai térfélen kettő az egy ellen villámgyorsan kontráztak a vendéglátók, és Nagy Imre passza után Rábl becsúszva belőtte a szinte kihagyhatatlan helyzetet (1-0).

A gól utáni pillanatokban Iszák lőtt kapufát ismét egy kontra után, majd Horváth Barna hibázott ziccerben - kapu mellé lőtt. A 17. minutumban egy hatos vonalától elvégzett szabadrúgás után nagyon okos variációval rukkolt elő a Berettyó: Rafinha passzából közelről Iszák lőtte a kapuba (2-0). Az első félidő utolsó másodperceiben Hadzsi keresztbe elsuhanó lövéséről centikkel maradt le Cotirlan Máté, így a szünetben 2-0 állt az eredményjelzőn.

A második játékrész elején némiképp alacsonyabb hőfokkal kezdtek a felek, egy-két újpesti lövést jegyezhettünk fel, amelyeket Mezei hárított. A 26. minutumban Cotirlan bombájánál állt jó helyen a hazai portás, majd alig egy perccel később Lipl Noel lőtt óriási kapufát. Szinte rögtön ezután három a kettő ellen Klacsák kísérletét tolta ki bravúrral Mezei, majd a sarokrúgás után Lipl kevéssel perdített a bal alsó mellé. Egy perccel később Gémesi védett óriásit, már-már mindenki gólt látott, majd rögtön a kontrából Östör hibázott óriási ziccert, szinte az üres porta mellé lőtt.

Kifejezetten élvezetes meccset láthatott a publikum, sok-sok helyzettel, Trencsényi János pedig egy időkéréssel kívánta megtörni a lendületet, de ez nem igazán sikerült: percenként forogtak felváltva veszélyben a kapuk. A 32. minutumban Rábl előtt adódott nagy lehetőség, de nem sikerült átvennie a labdát, majd a 34. percben Szieber került óriási helyzetbe, de Mezei ismét hárított. Az utolsó percekre mindkét csapat mintha elkészült egy kicsit az erejével, ám a végén – vészkapus beállításával – még így is tudtunk veszélyeztetni, ám Mezei Östör és Hadzsi próbálkozásánál is a helyén volt.

Újabb gól már nem esett, így 2-0-s hazai győzelemmel ért véget a mérkőzés. Az eredmény az összecsapás egésze alapján reálisnak mondható, bár a második felvonás kifejezetten kiegyenlített volt játékban és a helyzeteket tekintve is.

Moga Lóránt vezetőedző értékelése:

„Az első félidei bátortalan játékunk megpecsételte sorsunkat. Az elmúlt mérkőzésen mindenki hozzá tudta tenni a magáét, most sajnos nem volt kiemelkedő teljesítmény az első játékrészben, de a másodikra nagyon feljavultunk, és ezáltal szervezettek tudtunk lenni. Gratulálok a fiúknak, mert a hozzáállással nem volt gond, és fontos, hogy hétről hétre fejlődünk. Sok sikert kívánok a Mezei-Villnek a folytatásban!”


FUTSAL NB I, 7. FORDULÓ
MVFC Berettyóújfalu - Újpest FC-220Volt 2-0

 

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.