Futsalcsapatunknak is elrajtol az új szezon

Futsalcsapatunknak is elrajtol az új szezon

Augusztus 14-én hétfőn elkezdődik a 2023-2024-es futsal NB I-es bajnokság. 


Akárcsak tavaly, idén is 12 csapattal indul a futsal NB I. Minden érintett ezen a napon játszik, így a mérkőzések többnyire egy időben lesznek. Az Újpest FC-220Volt hazai pályán kezdi meg a szereplést, új mezben és új, fiatalos lendülettel, hiszen jelentősen átalakult a játékoskeretünk, melyet lentebb bemutatunk.

Előtte azonban a hétfői mérkőzésről: továbbra is a Szilágyi úti UTE csarnokban játsszuk a hazai mérkőzéseket, általában 20:45-től, ám a klubvezetés dolgozik rajta, hogy sikerüljön előbbre hozni az időpontot. Az első fordulóban ezt sikerült megvalósítani, így a tavalyi bronzérmes 1.FC Veszprémet 19.45-től fogadjuk!

A mérkőzések belépői nem változnak, 1500 Ft-ba kerül a felnőtt, 1000 Ft-ba a diák és nyugdíjas jegy (igazolvány bemutatása szükséges!), 14 év alatt pedig ingyenes a belépés.

A hétfői nyitófordulóra kedvezményt is biztosít klubunk, azok számára, akik bemutatják a szombati Újpest FC–Mezőkövesd labdarúgó-mérkőzésre szóló jegyüket vagy bérletüket. Ebben az esetben szurkolóink 33% kedvezménnyel vásárolhatják meg a belépőt, azaz 1500 Ft helyett csak 1000 Ft-ért jutnak hozzá az érvényes tiketthez. (A diák és nyugdijas jegyből nem jön le további kedvezmény).

Nézzük a csapat felkészülésével kapcsolatos változásokat!

Távozott a vezetőedző, Németh Péter, helyét Tony Safar vette át, aki 3 hét után szintén lemondott, így végül az élvonal egyik legtapasztaltabb edzője, Moga Lóránt lépett a vezetőedzői pozícióba.

A játékoskeretben is jelentős változások történtek, abbahagyta a futsalt Vámosi Marcell kapusunk, aki civil foglalkozásra cserélte a sportágat, illetve Harnisch Ákos is, aki a csapat rangidős játékosa volt a maga 36 évével. Szeghy Szabolcs az Aramisba igazolt, Suscsák Máté játékjogát pedig értékesítette klubunk a Kecskemétnek. Rajtuk kívül Tyukász Péter kapus sem áll majd rendelkezésünkre, hiszen szeptembertől külföldre költözik.

A tavalyi keretből maradt az utánpótlás-válogatott kapus, Kinics Bálint, illetve mezőnyben Horváth Benedek, Klacsák Bálint, Östör Martin, Lipl Noel és Horváth Barnabás

A távozók létszáma okán érkezők is akadnak bőven, például három utánpótlás-válogatott játékos jött hozzánk. A kapuba Gémesi Gergő, aki azóta már a felnőtt válogatott keretének a tagja is, a mezőnybe Hadzsi Máté és Katona Noel. Rajtuk kívül a 18 éves Cotirlan Máté is csapatunknál folytatja. A fiatalok mellett még egy rutinos külföldi játékos érkezését jelentjük be hamarosan, már velünk edz, a hétfői játéka azonban még kérdéses a játékengedélyének megérkezése miatt.

A felnőtt csapat tagja lesz a fiatal játékosaink közül Neumann Ádám és Géczy András, továbbá lehetőséget kap majd Bádonyi Csaba, amennyiben felépül térdsérüléséből. Néhány fiatalunk sorsa a következő hetekben dől el, Szieber Martin, Szabó József és Erdélyi Gergő a felkészülést a felnőttel kezdte el, ám vélhetően nem mindegyikük kap majd elegendő játéklehetőséget, így a klubvezetés és a játékosok is a megfelelő megoldást keresik a további fejlődésük érdekében.

Az eddigi edzőmérkőzések bizakodásra adnak okot, ám mint tudjuk a tétmeccs lesz az igazi erőpróba. A felkészülés alatt csak első osztályú csapatokkal mérkőztünk meg. Az MFA ellen 11-2-re sikerült nyernünk egy 3x30 perces, futó órás találkozón, majd két rendes játékidős találkozón az Aramis otthonában 7-2-re nyertünk, legutóbb pedig Losoncon a szlovák bajnok otthonában maradtunk alul 4-2-re.

FUTSAL NB I, 1. FORDULÓ

Újpest FC-220Volt–1.FC Veszprém, 08.14, 19:45

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.