Futsalosaink a PTE-PEAC kiütésével biztosították bennmaradásukat!

Az Újpest FC-220Volt a négy gólt szerző Lipl Noel és a mesterhármast szerző Hadzsi Máté vezetésével 9-4-re verte hazai pályán a PTE-PEAC gárdáját a futsal NB I alsóházának 9. fordulójában. Ezzel a sikerrel biztossá vált, hogy a lila-fehér csapat a következő idényben is az élvonalban szerepelhet majd.

futsalweb

Az újpestiek számára kiemelt jelentőséggel bírt a szombat esti, PTE-PEAC elleni összecsapás, hiszen egy győzelemmel garantálható volt az elsőosztályú tagság meghosszabbítása, egy vereség azonban a biztos kiesést jelentette volna egy körrel a pontvadászat vége előtt.

A tét ismeretében remekül kezdtük a találkozót, és Östör Martin jóvoltából már a 2. percben megszereztük a vezetést. Egy perccel később pedig meg is dupláztuk előnyünket, méghozzá Lipl jóvoltából. Ezt követően sem álltunk le, a 11. percben Hadzsi villant, utána pedig szinte azonnal Lipl lőtte meg a maga második, az Újpest negyedik gólját, így nagyon gyorsan 4-0-ra mentünk.

A pécsiek az első negyedóra végén kétszer is beköszöntek, így egy pillanatra szorossá vált a párharc, de tényleg csak egy pillanatra, hiszen a 16., a 17. és a 19. percben is gólt szereztünk: sorrendben Lipl, Hadzsi és Östör tett arról, hogy a szünetben 7-2 álljon az eredményjelzőn.

A fordulás után Lipl negyedszer is megzörgette a hálót, végérvényesen eldöntve ezzel a találkozót. A vendégek részéről Koronics Márk ugyan kozmetikázott az álláson, de Hadzsi gyorsan helyreállította a világ rendjét. A lényegen semmin nem változtatott, hogy a PTE-PEAC szerezte a meccs utolsó gólját, a vége 9-4 lett, így egy fordulóval a bajnokság vége előtt matematikailag is biztossá vált, hogy az újpesti futsalosok a következő szezont is az NB I-ben kezdhetik majd meg.

FUTSAL NB I, ALSHÓHÁZ, 9. FORDULÓ
Újpest FC-220Volt – PTE-PEAC 9-4

 

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.