Futsalosaink Kecskeméten kezdik az évet

Futsalosaink Kecskeméten kezdik az évet

Az Újpest FC-220Volt hétfő este a Scoregoal-Kecskeméthez látogat a futsal NB I 19. fordulójában.

Fontos mérkőzés vár a futsalosainkra, hiszen 4 forduló van hátra az alapszakaszból, és éles a küzdelem a felsőházban még kiadó egy helyért. Továbbá az sem mindegy, hogy az alsóházba hány pontot visznek magukkal az együttesek, ha nem jön össze az első hat hely valamelyike.

Ami a mieinket illeti: a sérültek, betegek felépültek, egyedül Klacsák Bence játéka kérdéses.

A két gárda rengeteg alkalommal játszott már egymás ellen, hiszen a másodosztályban is nagyjából egy időben kezdtek el fejlődni a csapatok, a Kecskemétnek azonban egy év fórja van az NB I-es tagságot nézve. Az élvonalban ez lesz a 8. összecsapása felek között: eddig még nyeretlenek vagyunk a Kecskemét ellen, 2 döntetlen és 5 vereség, a gólkülönbség pedig 13-25 a mi szempontunkból. Az őszi mérkőzésen 3-3-as döntetlen született. Szünetben 2-1-re vezettünk, majd fordított a Kecskemét, amelyet sikerült egalizálni. A gólokon Cotirlan (Haász öngólja lett hivatalosan) és Östör Martin (2), illetve Milosavjevic és Suscsák (2) osztoztak.

A párharc legeredményesebb játékosa Suscsák Máté 3 góllal (illetve Serginho szintén 3-al), igaz, idén nyártól ő már a Kecskemét oldalát erősíti, sőt, ősszel ott is lőtt már kettőt ellenünk, így már 5 gólos, ha mindkét oldalt latba vetjük. A jelenlegi újpesti keretből mindössze Horváth Benedek és Östör Martin szereztek gólt a Hírös város csapata ellen, utóbbi kettőt is. Kecskeméti oldalról Ristic 4, Hadnagy 3 góllal áll, a jelenlegi keretből Pál Patrik 3 gólt tudhat a neve mellett. Érdekesség, hogy Simic és Klacsák korábban ott Kecskeméten szerepeltek, most mindkettő a mi futsalosunk, pont ellenkező utat járva a karrierjükben, mint Suscsák.

A találkozót a Messzi István Sportcsarnokban rendezik Kecskeméten, 18:30-tól. A helyi televízió a YouTube-n élő közvetítéssel jelentkezik majd, így ott is követhető lesz az összecsapás.

Moga Lóránt csapata múlt héten továbbjutott a kupában, igaz, meglehetősen foghíjas létszámmal. Azóta Kovács Benjaim felépült a betegségéből, Bozidar Simic visszatért az ortodox karácsonyi ünnepségől, így valamelyest jobb helyzetben várhatjuk ezt a fontos párharcot. Ennek apropókából vezetőedzőnkkel beszélgettünk:

Moga Lóránt:

Az edzések jó hangulatban zajlottak a elmúlt két hétben, úgy tűnik, Hadzsi Máté teljesen felépült, Simic visszatért a pihenésből, egyedül Klacsák Bence nem végzett még száz százalékos munkát, így az ő játékát vélhetően kockáztatjuk még.

Mivel telt ez a rövid felkészülési időszak?

Az edzéseken próbálunk sok létszám fölényes szituációt gyakorolni, döntéshozatali játékot játszunk, főleg azért, hogy fejlesszük a fiataloknak az ilyen jellegű képességeit. Jó erőállapotban van a csapat, lassan mindenki utoléri magát. Remélem, hogy a folytatásban már nem fognak súlytani minket a sérülések, akkor bármilyen eredményre képesek lehetünk. Eddig sajnos nem voltunk túl szerencsések ebből a szempontból. Nagy fegyvertény, hogy így is versenyben vagyunk.

Volt egy téli távozó a csapattól, Cotirlan Máté személyében. Mit lehet tudni róla?

Igen, a 18 éves játékos sajnos feladta a futsalt, visszament nagypályás álmokat kergetni. Tiszteletben tartjuk a döntését és sok sikert kívánunk neki!

Négy mérkőzés van hátra az alapszakaszból. Hány pontra lenne szükség a felsőházhoz?

Nehéz ezt megbecsülni, mert úgy látom, hogy a két győzelem nem lesz elég, hiába vagyunk csak két pontra a céltól. Négy előttünk álló csapattal játszunk. Nagyon nehéz időszak vár ránk, 18 nap alatt lezajlik az utolsó négy forduló a bajnokságban, és ha szeretnénk a felsőházban folytatni, akkor ahhoz meglátásom szerint szükségünk van 9 pontra. Én képesnek tartom a csapatot erre, hisz bebizonyítottuk már, fel tudjuk venni a versenyt a legjobbakkal is. Ehhez azonban mindenkitől a maximumra lesz szükség.

Első ellenfelünk a Kecskemét. Mire számít?

A Kecskemét mérkőzésre bizakodva utazunk, tudjuk, hogy egy jó erőkből és rutinos játékosokból álló csapatról van szó, külföldi játékosokkal, szakmai stábbal. Ismerjük a pozitív erényeiket, de azt is tudjuk, hogyan lehetne őket meglepni. A kérdés csak az, hogy amit gyakoroltunk edzéseken, meg tudjuk-e valósítani a meccsen. Remélem, hogy a mi fiatalos lendületünk tud érvényesülni ezen a találkozón, mert egy győzelemmel nagy lépést tehetnénk a céljaink eléréséhez.


FUTSAL NB I, 19. FORDULÓ
Scoregoal-Kecskemét - Újpest FC-220Volt 18:30

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.