Futsalosaink nagyarányú győzelmet arattak

Futsalosaink nagyarányú győzelmet arattak

Az Újpest FC-220Volt 6-0-ra verte hazai pályán a PTE-PEAC-ot a futsal NB I 6. fordulójában.

Az újonc Pécsi EAC csapata látogatott a Szilágyi úti UTE Sportcsarnokba. Moga Lóránt újra számíthatott Lipl Noel játékára is, így hiányzó nélkül, a legerősebb csapattal vághatott neki a meccsnek az Újpest FC a fekete-fehér alakulat ellen.

A meccs előtt egy perces gyászszünetre került sor a magyar futsal egyik kiemelkedő alakja, a 65 éves korában elhunyt Kiss János emlékére.

Egy kicsit lassan és dadogósan kezdődött a meccs, jobbára mezőnyjátékkal. Az első valamire való helyzetre több mint 6 percet kellett várni: Horváth Benedek fordult le a védőjéről, ám lövését védte Wilkesz. A visszafogott hazai játék hatására egyre bátrabb lett a vendég csapat, igaz, a kaput csak elvétve veszélyeztették, helyzetek inkább hazai oldalon adódtak. A 15. minutumban aztán Horváth Benedek ezúttal a jobb lábára fordult le, és spiccel laposan kilőtte a bal alsó sarkot (1-0).

Nem sokkal később elkezdtek záporozni a lövések Wilkesz kapujára, több pontrúgás után is közel járt a második gólhoz a Moga-alakulat. A legnagyobb helyzet azonban a Pécs előtt adódott néhány perccel az első játékrész vége előtt, ám Gémesi nagy bravúrral hárítani tudott.

A második félidőt jóval lendületesebben kezdte az Újpest, ám a veszélyes támadásokat jól hatástalanította a Pécs remekül védő portása. Ezt követően a látogatóknak is egyre több lehetősége akadt, de a válogatottban is bemutatkozó Gémesi Gergő mindent megfogott, egy ízben pedig a kapufa is kisegítette. Szikrázó, kemény összecsapásokat is láttunk, mindezt azonban a sportszerűség keretein belül. A 28. percben Horváth Benedek labdaszerzése után egy szép három a kettő elleni támadásvezetést vittünk végig, Lipl pedig magasan a hálóba bombázott (2-0).

A gól nyugtatóan hatott a hazaiakra, és egyre magabiztosabb játékot nyújtva a meccs hajrájára fordulva szinte már minden bejött a csapatnak. A 34. minutumban Horváth Barna remekül tolta be két vendég védő között a labdát, lövése kijött a kapufáról, Östör azonban gyorsan eszmélt, és a hálóba továbbította a kipattanót (3-0). Egy perc múlva ismét Östör érkezett a kapu előterében Klacsák sarkazós passzára, és nem is hibázott (4-0).

A 38. mintumban Lipl a bal szélről gyönyörűen lőtte meg a hosszút, ahol Hadzsi várta a játékszert, és a hálóba továbbított (5-0). Az utolsó pillanatokra is maradt izgalom, Bartal szabálytalankodott utolsó emberként, így megkapta a második sárgáját és kiállni kényszerült. Ez már a 6. szabálytalanság volt, így kisbüntetőt rúghatott a hazai együttes. A labda mögé a fiatal Szieber Martin állt, aki rendkívül magabiztosan, kapufás góllal értékesítette a tízméterest, beállítva ezzel a 6-0-ás végeredményt, melynek köszönhetően az Újpest fellépett a negyedik helyre.

Moga Lóránt vezetőedző értékelése:

„Nagyon fontos 3 pontot sikerült itthon tartani egy szervezett, jó játékkal! Örülök, hogy nem volt gyenge teljesítmény a csapaton belül, mindenki hozzátette a magáét a mai sikerhez, igazi csapat voltunk a mai estén! Ezt a győzelmet Kiss János emlékére szeretnénk ajánlani!”

FUTSAL NB I, 6.FORDULÓ
Újpest FC-220Volt - PTE PEAC 6-0

 

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.