Gólfesztivál a Magyar Futsal Akadémia ellen

Gólfesztivál a Magyar Futsal Akadémia ellen

Az Újpest FC-220Volt 9-2-re legyőzte a Magyar Futsal Akadémiát a Futsal NB I 3. fordulójában.

A hétfő esti meccsen egy játékost kellett nélkülöznie Moga Lórántnak, mégpedig a hétvégén ételmérgezést szenvedő Horváth Barnabást, aki helyett Szieber Martin kapott helyet a keretben.

A mérkőzés előtt a 70. születésnapját ünneplő Sós Józsefet köszöntötte a klub, aki már a kezdetektől segíti az egyesületet önzetlen munkájával.

Az ünnepi pillanatok után a meccs már nem indult ilyen jól hazai szempontból. Horváth Benedek próbált indítani, de kockázatos passzát lefülelték a vendégek, és ebből Módly Márk lőtt gólt úgy, hogy a menteni akaró Klacsákról pattant a labda a hálóba. (0-1)

Nem esett azonban össze a lila-fehér csapat, a 4. percben Gémesi lépett fel egy támadáshoz, és a létszámfölényt hamar gólra is váltottuk. Egy tetszetős kombináció után Östör passzolt szépen középre, Lipl Noel pedig nem hibázott. (1-1)

Továbbra is maradt az újpesti fölény, melynek következtében előbb Klacsák találta el a kapufát, majd nem sokkal később ismét Lipl Noel érkezett egy kipattanóra, és laposan a kapu közepébe gurított. (2-1)

A két gól meghozta az önbizalmat, és Lipl kétszer is erős lövést eresztett meg a jobb oldalról, előbb elfutásból, majd egy oldalberúgás után, mindkétszer megoldhatatlan feladat elé állítva a vendégek kapusát, így alig tíz perc leforgása alatt mesternégyest szerzett. (4-1)

A 15. minutumban egy Horváth Benedek lövés utáni kipattanó labdára Östör Martin eszmélt a leggyorsabban, és már 5-1 állt az eredményjelzőn.

Egy perccel később egy szöglet utáni lepattanó labdát Szabó juttatott a hazai kapuba, de erre újra jött a válasz: Horváth Benedek lefordult védőjéről és kilőtte a jobb felső sarkot. (6-2)

Kevéssel a félidő vége előtt egy vétlen kezezés után büntetőhöz jutott az MFA, de a csereként beálló Kinics Bálint védte a próbálkozást, ami után a túloldalon Simic remek ütempasszát Klacsák Bence löbbölte át Boldizsár felett, így megnyugtató előnnyel mehetett pihenőre a hazai együttes. (7-2)

Az első félidőben a felnőtt nemzeti csapat-kerettag Gémesi Gergő védte az újpesti hálót megbízhatóan, de nagy bravúrra nem volt szüksége. Szünet után pedig az első játékrészben büntetőt hárító Kinics Bálint állt a kapuba, akit már többször megdolgoztattak a vendégek, de az utánpótlás-válogatott hálóőr remekül szállt be, az is és többször is bravúrral hárított.

A vezetés viszont nem csak ezért nem forgott veszélyben, hanem például azért, mert a mindössze 18 éves Cotirlan Máté már a 21. percben tovább növelte a lilák előnyét: Horváth Benedek lövése elakadt a védőkben, de fiatal játékosunk mindenkit megelőzve fordulásból kipókhálózta a kapu bal felső sarkát, első újpesti, és egyben első NB I-es gólját szerezve. (8-2)

A 30. minutumban aztán Horváth Benedek is duplázott, amikor egy megszerzett labdával meglódult védője szorításában, majd 12 méterről a kapus mellett rászúrta a labdát, ami a jobb alsóba vágódott. (2-9)

Több találat már nem esett, a második játékrészben taktikusan játszva tartotta előnyét a Moga- alakulat, időnként szép dolgokat bemutatva, melyek közül Östör szólója érdemel említést, aki a félpályától indulva mindenkit kicselezett, majd tekerése a kapufán csattant – ez gólt érdemlő momentum volt.

Pénteken, a 4. fordulóban a bajnoki címvédő és eddig százszázalékos Haladás otthonába látogatunk, és megpróbálunk bravúros eredménnyel hazatérni.

Moga Lóránt vezetőedző értékelése:

„Nehezen kezdődött a mérkőzés számunkra, de a csapat újra megmutatta, hogy mentálisan erős, és sikerült gyorsan megfordítani az eredményt! Ki kell venni azokat a dolgokat, amiket jól csináltunk, és ezekből kell tovább építkezni, a hibáinkat pedig kell beszélni, és a következő mérkőzésen minimálisra kell szűkíteni azokat! Gratulálok a csapatunknak, az MFA-nak pedig sok sikert kívánok a bajnokságban!”

Futsal NB I, 3. FORDULÓ
Újpest FC-220Volt - Magyar Futsal Akadémia 9-2

 

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.