Három vereség után ismét győzött a futsalcsapatunk

Három vereség után ismét győzött a futsalcsapatunk

Az Újpest futsalcsapata 5-2-es sikert aratott a Magyar Futsal Akadémia otthonában, az NB I 14. fordulójában.

Tapogatózó játékkal kezdődött a mérkőzés, percekig vendégfölényben zajlott a meccs, de helyzetet nem sikerült kialakítani. Az első komolyabb lövést a 6. percben jegyezhettük fel Klacsák révén, de a kapus szépen védett.

A 7. percben viszont Neumann vesztett labdát saját térfélen, amelyet ki is játszott nullára a hazai csapat, Véghelyi értékesítette a helyzetet (1-0), így gyakorlatilag az első támadását gólra váltotta a kék-fehér alakulat. A 10. percben óriási egyenlítési lehetőségünk adódott, de Horváth Benedek rossz döntést hozott, majd Lipl lőtt mellé ajtó-ablak helyzetben.

Futószalagon érkeztek a lila-fehér ziccerek, hol a mieink választottak gyengébb megoldást, hol a kapus hárított bravúrral, így a szünetben 1-0 állt az eredményjelzőn.

A második félidő viszont gyors újpesti góllal kezdődött, Östör passzolt fel a kapu előterébe Horváth Barnabásnak, aki lekészítette a labdát, Östör pedig kilőtte a bal felsőt (1-1). Az egyenlítés megnyitotta a gólcsapot, nem állt sokáig döntetlenre a meccs, a 23. percben egy szép hazai támadás után Szabó D. a hosszú kapufánál becsúszva szerzett újra vezetést az MFA számára (2-1). Egy perccel később 7 méterről Harnisch végezhetett el szabadrúgást, és a megnyíló sorfal és a kapus között a hálóba lőtt (2-2).

A 25. percben ezúttal 9 méterről jöhetett egy újabb újpesti szabadrúgás, ezt Lipl vágta nagy erővel a kapuba (2-3). Ezt követően megint sorjáztak a lehetőségeink, de nem egy ideig nem tudtuk tovább duzzasztani fórunkat.

Az MFA a hajrában átállt 5 a 4 elleni játékra, ám jelentősebb helyzetet nem sikerült kialakítaniuk, ráadásul egy labdaszerzésből az üresen maradt kapuba Harnisch emelt egész pályáról, kettőre növelve előnyünket. Az utolsó percre maradt még egy lila-fehér gól, Moga mester átállt 5 a 4 elleni játékra, az MFA kitámadott, Lipl pedig a hosszún érkezve laposan a kapus lábai között a hálóba lőtt, kialakítva ezzel a 2-5-ös végeredményt.

FUTSAL NB I, 14. FORDULÓ

Magyar Futsal Akadémia - Újpest FC-220Volt 2-5

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.