Magabiztos győzelem Maglódon, újra közel a rájátszáshoz futsalcsapatunk

Magabiztos győzelem Maglódon, újra közel a rájátszáshoz futsalcsapatunk

Az Újpest FC-220Volt 5-1-es sikert aratott a Maglódon a futsal NB I 16. fordulójában.

A mérkőzés előtt jó hírnek számított, hogy a vasárnap még gyengélkedő Östör Martin tudta vállalni a játékot, és Hadzsi Máté is bevethetőnek tűnt hosszú idő után.

Az újpesti csapat kezdte a meccset, aminek azért van csak jelentősége, mert másfél percig hazai játékos még csak hozzá sem ért a labdához. A 2. perc végén Horváth Benedek készítette le a labdát Simicnek, aki kissé kisodródott helyzetből az oldalhálóba lőtt. Nyomasztó újpesti labdabirtoklással folytatódott a találkozó, aminek eredményeképp egy nagyon szép Lipl-Östör-Hadzsi háromszögelés után a most visszatérő játékos közelről, a hosszún érkezve a kapuba talált (0-1).

A folytatásra sem változott a játék képe, szinte egy csapat volt csak a pályán. A 14. percben Kinics remek kidobása után Lipl kisodródott helyzetből a középen érkező Katona elé tálalt, aki gólra váltotta a helyzetet (0-2). Egy perccel később vészkapus játék során - amelyhez Kinics zárkózott fel - Katona készítette vissza a labdát Östörnek, ő pedig nagyjából 9 méterről spiccel kilőtte a rövid alsót (0-3).

Ezután átállt 5 a 4 elleni játékra a hazai csapat, Milavecz révén pedig ki is hagytak egy ordító helyzetet. A 19. percben aztán már létszámegyenlő játéknál Simic adott el egy labdát, amit szépen kijátszva Jenei váltott gólra (1-3). A félidő utolsó percében 5 a 4 elleni játéknál Lipl szerzett labdát, majd meg sem állt a kapuig vele (1-4). Meggyőző újpesti fölénnyel vonultak pihenőre a csapatok.

A második félidőt Horváth Benedek szép egyéni alakítása nyitotta, ám végül a kapu mellé bombázott. A 23. percben sarokrúgásból Sallai lőtt közelről kapufát, igaz Kinics is zárta a szöget, majd nem sokkal később a másik kapufán is csattant a labda, Simic lövését a kapus védte szépen. A 27. percben Horváth Benedek ugrott ki egyedül, elvitte a kapus mellett is a labdát, ám a hátrafutó hazai védő bele lépett a lövésbe.

A 30. percben sajnos Petric belépőjét követően Hadzsinak leragadt a lába, fiatal játékosunkat le kellett vinni a pályáról. Az utolsó 8 percre sűrűn nyúlt 5 a 4 elleni játékhoz a hazai csapat. A 36. percben Simic szerzett labdát ezúttal létszámegyenlőségnél, Horváth Benedek elé tálalt, aki 6 méterről spiccel, nagy erővel a léc alá bombázott (1-5), kialakítva ezzel a végeredményt.

FUTSAL NB I, 16. FORDULÓ

MAG-LOG Maglód - Újpest FC-220Volt 1-5

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.